bezár
 

irodalom

2018. 05. 16.
Színház és film is lesz az idei Margó Irodalmi Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színház és film is lesz az idei Margó Irodalmi Fesztiválon Változatos programokkal készül az idei Margó Irodalmi Fesztivál, a június 6. és 10. között a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumba látogatók színházi előadásokon, könyvbemutatókon és filmbemutatón is részt vehetnek.

Valuska László elmondta, hogy Térey János első prózakötetétől kezdve Szvoren Edina novellás kötetéig húsz könyvbemutatóval készülnek a közönségnek.

Az egyik színházi előadás Esterházy Péter Az olvasó országa című publicisztikai kötetét dolgozza fel a Radnóti Színház produkciójában, az Így viszik át című előadás pedig Nyáry Krisztián történeteit dolgozza fel - ismertette.

Elmondta, hogy a Margón vetítik először Nádas Péter Világló részletek című nagyregényéről készített filmet, amely még nem készült el teljesen, forgatni kell még hozzá.

A fesztivál célja, hogy bemutassa, milyen sokszínű a magyar irodalom, illetve hogy népszerűsítsék az olvasást - tette hozzá. 

***

A PRAE.HU idén két kötettel mutatkozik be a Margón. Június 9-én 17:30-tól Turbuly Lilla: Alkonykapcsoló című könyvéről a szerzővel Rakovszky Zsuzsa és Benedek Anna szerkesztő beszélget. Ezt követően, 18:30-tól Mészöly Ágnes: Rókabérc, haláltúra című krimijének rendhagyó bemutatója lesz, melyen a szerzővel Péczely Dóra és Molnár T. Eszter beszélget.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés