bezár
 

zene

2018. 05. 27.
Cirque du Quimby a 10 éves Dürer Kertben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cirque du Quimby a 10 éves Dürer Kertben Cirkusszal ünnepli a Quimby a 10 éves Dürer Kertet. A népszerű fővárosi klubban július 12-én a Cirque du Quimby című esten a színpad egyben porond is lesz: miközben a csapat zenél, a koncerttér a Freak Fusion Cabaret underground cirkusztársulat játszóterévé válik

A Quimby világától eddig sem állt távol a cirkusz: öt évvel ezelőtt a Sziget fesztivál nulladik napján Quimby Csodaországban címmel szerveztek 13 órás eseményfolyamot, a zenekar 2016-ban Micsodaország című Aréna-koncertjével ünnepelte 25. születésnapját - mindkét esemény számos cirkuszi elemet, látványt tartalmazott.

Klasszikus kedvencek 2018.

A 2010 óta létező Freak Fusion Cabaret underground cirkusztársulat a Burning Man fesztiváltól kezdve egész Indiáig beutazta már a világot műsorával és a Quimbyvel is dolgozott már közösen, az Ajjajjaj című klipben is szerepel. "Július 12-én a Dürer Kertben egyedi és szürreális világot teremtenek együtt: az artisták falra másznak, a levegőben táncolnak, tűzzel és fénnyel zsonglőrködve teremtenek vizuális illúziót, kifejezetten a Quimby elvont világára rímelve".

A Quimby (Balanyi Szilárd - billentyűs hangszerek; Gerdesits Ferenc - dob; Kárpáti József - trombita; Kiss Tibor - gitár, ének; Mikuli Ferenc - basszusgitár; Varga Livius - ütőhangszerek, rap, vokál) eddig tizenhét lemezt készített. Legutóbbi kiadványuk a 2016-os Aréna-koncertet megörökítő Micsodaország - Tragikomédia egy hosszú felvonásban című, tavaly megjelent DVD.

nyomtat

További írások a rovatból

Nick Cave-koncert, Papp László Budapest Aréna, június 21.
Milyen egy magyar 'szúfi' zenész pakisztáni arculata?
Master Musicians of Jajouka a Trafóban
Lévai Balázs: Beállás. Athenaeum Kiadó 2017.

Más művészeti ágakról

Talán mindenütt voltam – Huszárik Zoltán
irodalom

Közelebb a nyelvhez Közelebb a nyelvhez
FISZ-tábor 4. nap
irodalom

Kötelező irodalom halvacsora mellé Kötelező irodalom halvacsora mellé
Szöveghullám Balatonföldváron
art&design

A kivilágított felbomlás impulzusa A kivilágított felbomlás impulzusa
Csernátony Lukács László BURN, Barbie, BURN! című kiállításának megnyitószövege


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés