bezár
 

zene

2018. 06. 06.
Ami az erdőben történt, az ott is marad
Ősbemutató koncert, június 17., Városmajori Szabadtéri Színpad
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sebő Ferenc és a Kistehén Tánczenekarból, a Budapest Bár koncertekről, továbbá önálló formációiból ismert Kollár-Klemencz László, valamint zenekaraik együtt mutatkoznak be a Városmajorban.

„Ami az erdőben történt, az ott is marad”: ezt a népi bölcsességet értelmezte újra a népzenész és régizenész Sebő Ferenc és a kortárs irodalmi vonatkozásairól, valamint a Kistehén Tánczenekarból, a Budapest Bárból és önálló estjeiről ismert Kollár-Klemencz László dalszerző, író Erdő című koncertjükön. A Városmajori Szabadtéri Színpadon létrejövő koprodukciós koncert ősbemutató kuriózumnak számít a magyar könnyűzenei életben, a két művész nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy a zene és a szavak eszközével bevezessék a közönséget az erdő misztikus világába, vissza a természet kötelékébe, vissza önmagunkba. A páros népzenei és régizenei alapok segítségével balladákból, énekelt versekből, átiratokból, feldolgozásokból és saját dalokból állított össze az est koncepciójához, vagyis az Erdő tematikájához illeszkedő válogatást.

Klasszikus kedvencek 2018.

Hangok és hangszerek kavalkádja lengi be június 17-én Buda kedvelt nyári színházát, a Városmajori Szabadtéri Színpadot: az exkluzív produkció ősbemutatóján közösen áll színpadra a Sebő Együttes, valamint Kollár-Klemencz László kamarazenekara, mely az ismert szerző nagysikerű Rengeteg címet viselő albumának dalaiból is ízelítőt ad. A koncerten vendégművészként hallhatjuk majd a Vízöntő és a Kolinda magyar népzenei együttes tagját, a nemzetközileg is elismert Lantos Ivánt, valamint egy Sebő Ferenc-tanítványaiból álló vonóstrió játékát is.

Erdő

A művészpáros nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy feltárja nemcsak az általuk művelt zenének, hanem önmaguknak az erdőhöz fűződő viszonyát is, és ez a személyesség teszi igazán különlegessé a produkciót. A városmajor fákkal övezett színpadára látogató közönség így nemcsak egy eseményre vagy csupán egy koncertre számíthat, hanem olyan közösségi élményre, mely önmagunkhoz is közelebb visz a zene által.

Kollár-Klemencz László szerint „a közönség úgy lehet igazán részese ennek az estének, ha bevisszük őket az erdőbe”. Az erdő különféle arcait megmutató motívumok, érzések és állapotok dalról-dalra bomlanak ki a koncert során: a félelem, a bizonytalanság, a nyugalom vagy a szépség mintázatai, melyek az emberi lét sajátjai is egyben.

Sebő Ferenc és Kollár-Klemencz László a Budapesti Nyári Fesztivál idei első városmajori koncertjén egy olyan különleges kortárs zenei utazásra invitál mindenkit, melynek során ki-ki saját maga lelkének rengetegét is bebarangolhatja majd.

 

További információk és jegyvásárlás: www.szabadter.hu

https://szabadter.hu/programok/item/2512-sebo-ferenc-es-kollar-klemencz-laszlo-erdo-koncert.html#.WxUEQEiFOUk

nyomtat

További írások a rovatból

Slayer, Final World Tour, Bécs, Wiener Stadthalle, 2018. november 23.
Ötlet egy festményhez
Colin Stetson a Trafóban
Sziget Fesztivál, 2018., augusztus 12. és 14.

Más művészeti ágakról

Szabó Magda: Csigaház, Jaffa Kiadó, 2018.
art&design

Útmutató egy útvesztőhöz Útmutató egy útvesztőhöz
Ujházi Péter Labirint című kiállításához
irodalom

Traumatológia az Irodalomtudományi Intézetben Traumatológia az Irodalomtudományi Intézetben
A kortárs próza újabb fejleményei konferencia 1. napja
Csapody Kinga adventi mesekönyvről, régi-új kedvencekről és nagy meglepetésekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés