bezár
 

film

2018. 06. 24.
Magyar animációs film kerül a mozikba ősszel
Milorad Krstić: Ruben Brandt, a gyűjtő
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ősszel kerül a magyar mozikba Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas alkotó Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés, magyar, animációs akció-thrillere, mely a James Bond filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba. Milorad Krstić a prae.hu-n futó 220VOLT egyik szerzője.

A művészet olykor veszélyesebb, mint az élet, derül ki a Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés magyar animációs akció-thrillerből. Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt (Kamarás Iván) és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe (Hámori Gabriella).

b

A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el. Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét.

A közönség először június 16-án a Kolorádó Fesztiválon ismerkedhetett a Ruben Brandt világával. Az első 50 szenvedélyes műgyűjtő, aki egy képeslapon összegyűjtötte a fesztivál hat különböző helyszínén beszerezhető pecsétet, és megmondja, hogy mi a kleptomániás tolvaj neve, jutalomként felszállhat az égbe a Ruben Brandt, a gyűjtő hőlégballonnal és ezáltal a film egyik izgalmas jelenetének hangulatát saját bőrén is érezhette 

Június 15-én egy izgalmas "kincskeresős játék" vette kezdetét Budapesten. A filmben számos ismert festményt lopnak el, ezért 9 szórakozóhelyen 9 különböző képeslapot találhat majd a közönség. A képeslapok előlapján a filmben megjelenő festmények egyike lesz látható, a hátoldalán pedig azon kávézó címe, ahol az előző és a következő festmény található. Azon lelkes játékosok előtt, akik összegyűjtik és egymás mellé helyezik mind a 9 képeslapot, egy QR-kód rajzolódik ki. Azon regisztrálva derül majd ki, hogy hol és mikor lesz az első, titkos, premier előtti vetítés. g

A film hivatalos facebook oldala, ahol további információk találhatók: http://facebook.com/RubenBrandtagyujto

nyomtat

További írások a rovatból

Paweł Pawlikowski: Hidegháború
Yorgos Lanthimos: A kedvenc
Felix Van Groeningen: Csodálatos fiú
Christoffer Boe: A 64-es betegnapló

Más művészeti ágakról

színház

Kóstolónyi Kosztolányi Kóstolónyi Kosztolányi
Összművészeti borkóstolás a Budapest Jazz Clubban
art&design

India ezer arca
Kiállítás a TÉR-KÉP galériában
220VOLT

3RÉMENY 3RÉMENY
(életrajzi töredékek)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés