bezár
 

film

2018. 07. 17.
Budapesti Építészeti Filmnapok
Summer edition 2018
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapesti Építészeti Filmnapok A jövő városa a hatvanas évekből a Budapesti Építészeti Filmnapok nyári kiadásán július 17-én este a Valyo Kikötőben. Az est vendége Chad Friedrichs, amerikai dokumentumfilm-rendező, aki legújabb flmjét, A kísérleti város című dokumentumfilmet mutatja be először Magyarországon a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében.

A lenyűgöző látványvilágú dokumentumfilm egy hatvanas évekbeli futurista város-kísérlet történetét dolgozza fel. A Minnesota Kísérleti Város projekt központi figurája Athelstan Spilhaus volt, tudós és futurista képregény-író, aki szakértői csoportot hozott létre, hogy kidolgozza a jövő városának tervét. A kísérleti város a semmiből épül fel, és a legmodernebb technológiák segítségével megakadályozza a városok terjeszkedését és szennyeződését. A vetítés után a rendezővel beszélgetnek a projekt máig ható történetéről.

A nyári vetítéssorozat további alkalmain július 30-án és 31-én az idei Budapesti Építészeti Filmnapok sikerfilmjei közül válogatnak a szervezők. Az idei év legizgalmasabb építészettel és várossal foglalkozó filmje a Duna parton a KÉK és A Város és Folyó Egyesület (Valyo) szervezésében.

Az esemény ingyenes.

További információk az esemény Facebook-oldalán.

építészeti filmnapok

 

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés