bezár
 

irodalom

2018. 09. 06.
Idézetekkel díszített "gondolatmegállót" avattak Krisztinavárosban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idézetekkel díszített "gondolatmegállót" avattak Krisztinavárosban Krisztinavárosról szóló idézetekkel díszített "gondolatmegállót" avattak szerdán Budapest I. kerületében.

Az eseményen Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere elmondta: Krisztinaváros komoly kulturális hagyományokat és irodalmi értékeket tudhat magáénak. Ennek szellemében írtak ki pályázatot a helybéli iskolások számára, akiktől ezt a fényes irodalmi és kulturális hagyományt bemutató idézeteket vártak. A pályázatra mintegy 100 idézet érkezett - fűzte hozzá.

Krisztinaváros múltjának ismertetését követően a városrész jövőjéről kifejtette: a Krisztina körút 85. szám alatt képzőművészeti galériát terveznek nyitni, a Krisztina tér 1. pedig kulturális centrumnak ad majd otthont. "Ahhoz, hogy ezek a tervek jól sikerüljenek és megteljenek tartalommal, ahhoz szükség van a múlt üzenetére" - hangsúlyozta.

Az Alagút utca és az Attila utca sarkán, a Horváth-kertben álló buszmegállót kerületi írók, költők, művészek - Nemes Nagy Ágnes, Márai Sándor, Szabó Dezső, Várkonyi Nándor, Heltai Jenő, Máté Péter és S. Nagy István - Krisztinavárosról írt idézetei díszítik, amelyeket diákok küldtek be egy erre a célra kiírt pályázatra.

A beérkezett munkákból a legjobb idézeteket szakmai zsűri választotta ki, s ezek kerültek fel a Budavári Önkormányzat "gondolatmegállójának" falaira. 

A pályázatokat Bakó Annamária, a Litea-Budai Krónika Könyvesbolt vezetője mellett Benkő László zenész és Szigethy Gábor színháztörténész értékelte. A díjazottak a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, a Petőfi Sándor Gimnázium és a Lisznyai utcai Általános Iskola diákjai.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés