bezár
 

film

2018. 10. 03.
Huszonnégy ország negyvennyolc rövidfilmje fog versenyezni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Huszonnégy ország negyvennyolc rövidfilmje fog versenyezni Huszonnégy ország negyvennyolc rövidfilmje fog versenyezni a marosvásárhelyi 26. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál nagydíjáért - közölték szerdán a szervezők.

A november 7. és 11. között Marosvásárhelyen megszervezendő fesztiválra a szeptember 20-i határidőig hetven országból 1050 alkotást - 624 kisjátékfilmet, 159 dokumentumfilmet, 147 animációt és 120 kísérleti filmet - neveztek. Az előzsűri végül 29 kisjátékfilmet, 13 animációt, 5 kísérleti filmet és egy dokumentumfilmet válogatott be a versenyprogramba.

A válogatást végző grémium tagja volt Ármeán Otília kommunikációkutató, Durst György producer, Hartyándi Jenő, a Mediawave Film és Zenei Együttlét igazgatója és művészeti vezetője, Radu Vasile Igazság bukaresti vizuális művész, Schneider Tibor filmrendező, valamint Marcel Tintar film- és színházi rendező.

A marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál Románia legrégebbi filmes seregszemléje, amely rendszerváltozás óta megszakítás nélkül létezik. A helyi Kultúrpalotában évente megszervezett esemény alapvető célkitűzése, hogy bemutassa a legfrissebb román és magyar filmeket az erdélyi közönségnek.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

David Wark Griffith: Letört bimbók
Sajtótájékoztató Enyedi Ildikó új filmjéről, A feleségem történetéről
Interjú Rév Marcell operatőrrel rendezőkről, trendekről, filmekkel eltöltött évekről
Michael Herbig: A hőlégballon

Más művészeti ágakról

Interjú Kristóf Krisztiánnal nyitottságról, örökölt hitelességről, a klasszikus és az új cirkusz találkozásáról
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés