bezár
 

art&design

2018. 10. 04.
Több mint 250 programmal vár az idei Design Hét!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint 250 programmal vár az idei Design Hét! A vidéki társrendezvényekkel együtt összesen mintegy 250 program várja az érdeklődőket a 2018-as Design Hét Budapest fesztiválon október 5. és 19. között. Missziónk: a design, e szlogen köré épül az idén 15. alkalommal megrendezett eseménysorozat.

A 15 napos, idén 15. alkalommal megvalósuló fesztivál díszvendége Németország lesz. A fesztivál rendezői szerint a kreatív ipar szereplőinek pontosan ismerniük kell a hagyományokban rejlő erényeket, és sejteniük kell a jövő trendjeit is, ebben pedig Németország élen jár.

Osvárt Judit, a Design Hét Budapest kurátora kiemelte, hogy minden korábbinál több vidéki helyszín csatlakozott a fesztiválhoz. A főváros mellett Sopronban, Győrben, Debrecenben, Pécsett, Veszprémben és a Szentendrei Skanzenben is számos program várja az érdeklődőket.

A német designt bemutató események közül a Flashback Photo Studióban a Fresch! című kiállítás kortárs német ipari formatervezési tárgyakat vonultat fel, míg a budapesti Bálnában a német autóipar és a magyar design kapcsolatáról rendeznek kerekasztal-beszélgetést. 

A Design Héten a Nyitott Stúdiók program lehetőséget ad a tervezői műhelyekbe való bepillantásra, emellett további kiállítások, sztárdesignerek előadásai, termék- és divatbemutatók, kreatívipari iskolabörze, vásár és szakmai workshopok is várják a közönséget.

A Magyar Formatervezési Díj, valamint az idén 10 éves Design Management Díj idei nyerteseinek és legemelkedőbb pályázóinak munkáit ingyenes kiállításon szemrevételezheti a közönség október 19-ig az óbudai Flashback Photo Studióban. Az elismeréseket csütörtök este adják át.

Idén négy kategóriában mintegy 200 pályázat érkezett. Kimagaslóan erős volt az idei évben a terv és a diák kategória, utóbbiban nagyon sok friss, lendületes alkotás versenyzett. A 2018-as mezőnyben nagy figyelmet kaptak az egészségmegőrzést segítő megoldások, a közlekedési eszközök, valamint a különféle anyagokat ötvöző kézművesség is.

Az elismeréssel idén is olyan vállalkozásokat és nonprofit szervezeteket díjaztak, amelyek megpróbálják beépíteni a designt, mint koncepciót, filozófiát vagy gyakorlatot saját stratégiájukba.

A rendezvénysorozat védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál teljes programkínálata a designhet.hu internetes oldalon érhető el.

 

Fotó: Design Hét Budapest Facebook-oldala
 

nyomtat

További írások a rovatból

art&design

India ezer arca
Kiállítás a TÉR-KÉP galériában
art&design

Az ő bajuk – nekem mi közöm hozzá? Az ő bajuk – nekem mi közöm hozzá?
Ezek a legszebb éveink? – Pályakezdő perspektívák
art&design

Ellentétes közelség Ellentétes közelség
Papageorgiu Andrea és Ora Hasenfratz Bárhol vagy, hozzám biztosan közel című kiállításáról
art&design

Lehetséges, sőt szükséges az alapjövedelem bevezetése Lehetséges, sőt szükséges az alapjövedelem bevezetése
Lehetetlen? - beszélgetés a művészeti alapjövedelemről, Politikatörténeti Intézet, 2018. októbert 15.

Más művészeti ágakról

film

Országszerte népszerűsítik Szász Attila legújabb filmjét Országszerte népszerűsítik Szász Attila legújabb filmjét
Premier előtti közönségtalálkozókon vesz részt az Apró Mesék alkotócsapata
69. Berlinale, 2019. február 7-17.
Adina Pintilie: Ne érints meg!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés