bezár
 

art&design

2018. 10. 04.
Több mint 250 programmal vár az idei Design Hét!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint 250 programmal vár az idei Design Hét! A vidéki társrendezvényekkel együtt összesen mintegy 250 program várja az érdeklődőket a 2018-as Design Hét Budapest fesztiválon október 5. és 19. között. Missziónk: a design, e szlogen köré épül az idén 15. alkalommal megrendezett eseménysorozat.

A 15 napos, idén 15. alkalommal megvalósuló fesztivál díszvendége Németország lesz. A fesztivál rendezői szerint a kreatív ipar szereplőinek pontosan ismerniük kell a hagyományokban rejlő erényeket, és sejteniük kell a jövő trendjeit is, ebben pedig Németország élen jár.

Osvárt Judit, a Design Hét Budapest kurátora kiemelte, hogy minden korábbinál több vidéki helyszín csatlakozott a fesztiválhoz. A főváros mellett Sopronban, Győrben, Debrecenben, Pécsett, Veszprémben és a Szentendrei Skanzenben is számos program várja az érdeklődőket.

A német designt bemutató események közül a Flashback Photo Studióban a Fresch! című kiállítás kortárs német ipari formatervezési tárgyakat vonultat fel, míg a budapesti Bálnában a német autóipar és a magyar design kapcsolatáról rendeznek kerekasztal-beszélgetést. 

A Design Héten a Nyitott Stúdiók program lehetőséget ad a tervezői műhelyekbe való bepillantásra, emellett további kiállítások, sztárdesignerek előadásai, termék- és divatbemutatók, kreatívipari iskolabörze, vásár és szakmai workshopok is várják a közönséget.

A Magyar Formatervezési Díj, valamint az idén 10 éves Design Management Díj idei nyerteseinek és legemelkedőbb pályázóinak munkáit ingyenes kiállításon szemrevételezheti a közönség október 19-ig az óbudai Flashback Photo Studióban. Az elismeréseket csütörtök este adják át.

Idén négy kategóriában mintegy 200 pályázat érkezett. Kimagaslóan erős volt az idei évben a terv és a diák kategória, utóbbiban nagyon sok friss, lendületes alkotás versenyzett. A 2018-as mezőnyben nagy figyelmet kaptak az egészségmegőrzést segítő megoldások, a közlekedési eszközök, valamint a különféle anyagokat ötvöző kézművesség is.

Az elismeréssel idén is olyan vállalkozásokat és nonprofit szervezeteket díjaztak, amelyek megpróbálják beépíteni a designt, mint koncepciót, filozófiát vagy gyakorlatot saját stratégiájukba.

A rendezvénysorozat védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál teljes programkínálata a designhet.hu internetes oldalon érhető el.

 

Fotó: Design Hét Budapest Facebook-oldala
 

nyomtat

További írások a rovatból

art&design

Organikus városok Organikus városok
Bornemisza Eszter: Városi hegek
art&design

A művészet mint katalizátor A művészet mint katalizátor
Interjú Bubla Évával, az ÉrTEM Művésztelep és Szimpózium szervezőjével
art&design

Ellentétes közelség Ellentétes közelség
Papageorgiu Andrea és Ora Hasenfratz Bárhol vagy, hozzám biztosan közel című kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

A színtelen és szívtelen Don Juan A színtelen és szívtelen Don Juan
Ödön von Horváth darabja a Jurányi Házban
Egy képregényről, ami a női egyenjogúságról szól, egy észt sikerkönyvről, és kíváncsi gyerekekről
Csapody Kinga adventi mesekönyvről, régi-új kedvencekről és nagy meglepetésekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés