bezár
 

art&design

2018. 10. 16.
A Ludwig Múzeum kiállítása is a Global Fine Art Awards díj jelöltjei között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Ludwig Múzeum kiállítása is a Global Fine Art Awards díj jelöltjei között A budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Permanens Forradalom - Mai ukrán képzőművészet című tárlata is jelölést kapott a Global Fine Art Awards (GFAA) díjra, Az év legjobb csoportos kortárs művészeti kiállítása kategóriában.

A Permanens Forradalom című válogatás 31 ország további 93 jelöltjével együtt került abba a rangos nemzetközi versenybe, amelynek díjait évente 13 kategóriában ítélik oda - közölte az MTI-vel hétfőn a Ludwig Múzeum.

Mint hangsúlyozták, a GFAA az első olyan évente kiosztott elismerés, amellyel a világ legjobbnak ítélt képzőművészeti és design kiállításait ismerik el. A válogatásba múzeumok, galériák, szakvásárok és biennálék kiállításai és köztéri installációk egyaránt bekerülhetnek. A jelölteket komoly kutatómunkát követően választják ki, amelynek részét képezi a meghatározó nemzetközi szaksajtóban megjelent cikkek szemlézése, a GFAA szakértő csapatának személyes kiállítás-látogatásai, valamint az intézmények által benyújtott jelölések.

A zsűri egy-egy projekt, vagy kiállítás koncepciójának újszerűségét, a választott téma kontextualizáltságát, valamint a megvalósítás színvonalát értékeli. A kortárs művészet kategóriában a szakértők további szempontjai között szerepelt, hogy a szervező non-profit intézmény legyen, az ismeretterjesztés és edukáció szempontjából kivételesen magas színvonalat képviseljen, valamint hogy nemzetközi együttműködésen alapuljon.

A Permanens Forradalom - Mai ukrán képzőművészet című kiállítás április 6. és június 24. között tekintette át a mai Ukrajna képzőművészetét Alisza Lozskina, Fabényi Julia és Konsztantin Akinsa válogatásában.

A tárlat kategóriája egyetlen közép-európai jelöltje. A másik európai jelölt, a londoni Tate Britain All Too Human - Bacon, Freud and a Century of Painting Life című kiállításának friss változata jelenleg a Magyar Nemzeti Galériában látható Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete címmel.

A díjátadóra 2019. március 12-én kerül sor New Yorkban.

Fotó: Ludwig Múzeum Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés