bezár
 

irodalom

2018. 10. 30.
Nyúlság és szörnyjelleg – vers és zene három részben
2018. november 24. 19 óra, Tinta Art Café
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Nyúlság és szörnyjelleg címmel rendezik meg Ferentz Anna-Kata és Németh Gábor Dávid saját verseinek felolvasóestjét, amelyet Serfőző Krisztián gitárjátéka kísér november 24-én a Tinta Art Caféban — tájékoztatta a JAK a prae.hu művészeti portált.

Az est három nagyobb blokkra tagolódik, más gitáralapok, más hangulatok, más szörnyek, más kapcsolódások mentén. A zenei alapok egy része kidolgozott támpontokat ad az estének, improvizatív részei pedig összhangban vannak a hallható versekkel: alakuló párbeszéd szövegek és zene közt. Mindig friss és izgalmas helyzetek.

A József Attila Kör fő profiljába tartozik a fiatalok támogatása. Nemcsak írók és költők, de más művészeti ágakban alkotó fiataloké is, amelyre ez az est is egy remek példa. A József Attila Körhöz tartozni azt jelenti, hogy közös a cél: kíváncsisággal és bizalommal, felelősen képviselni esztétikai és morális minőséget.

Ferentz Anna-Kata költő, író, verseket és prózát is, többek között meséket ír. Szövegei rangos irodalmi folyóiratokban jelennek meg, a teljesség igénye nélkül: Élet és Irodalom, Műút, Prae.

Németh Gábor Dávid első kötete 2017-ben jelent meg Banán és kutya címmel, amelyet elismeréssel fogadtak az olvasók. Külön érdekesség, hogy mindketten a Független Mentorhálózat résztvevői voltak (mentorok: Pollágh Péter és Deres Kornélia), az este folyamán elhangzó versek nemcsak az egy év munkájának minőségét reprezentálják, de azt is megmutatják, hogyan váltak a saját lábukon megálló, felnőtt szerzőkké.

Serfőző Krisztián a hazai alternatív zenei élet aktív tagjaként nemcsak Budapest helyeit járta végig különböző formációival, albumairól elismerően nyilatkoztak a kritikák.

Az est november 24-én 19 órától kezdődik a Tinta Art Caféban. A szervezést, a technikai háttér biztosítását és az esemény lebonyolítását a résztvevők maguk intézik a helyszínnel együttműködve.

Az est Facebook-eseménye ezen a linken érhető el.

nyomtat

További írások a rovatból

irodalom

Érvényes-e még? Érvényes-e még?
Petri György összegyűjtött versei újratöltve
Szabó Magda: Csigaház, Jaffa Kiadó, 2018.
irodalom

Traumatológia az Irodalomtudományi Intézetben Traumatológia az Irodalomtudományi Intézetben
A kortárs próza újabb fejleményei konferencia 1. napja
irodalom

Talajt kell érni Talajt kell érni
Interjú Izsó Zitával

Más művészeti ágakról

színház

Kinek az ügye? Kinek az ügye?
Az ügy – avagy a Normális Eljárás a Katona József Színházban
színház

A jóllakott olvasó A jóllakott olvasó
Pintér Béla Újabb drámák című kötetéről
színház

Macbeth fojtogató és bizonytalan világa Macbeth fojtogató és bizonytalan világa
A Macbeth Tatabányán Szikszai Rémusz rendezésében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés