bezár
 

színház

2018. 11. 24.
Kezdődik a Desiré fesztivál Szabadkán
2018. november 23.-december 1.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kezdődik a Desiré fesztivál Szabadkán Péntek este Urbán András rendező Hasszán Aga felesége című előadásával kezdődik az idei, sorrendben tizedik Desiré Central Station kortárs nemzetközi színházi fesztivál Szabadkán, amely november 23. és december 1. között tizenhat előadással és egy koncerttel várja a közönséget.

A régió egyik legizgalmasabb színházi fesztiválja az idén a Barbaricum alcímet viseli.  Az alcím arra vonatkozik, hogy a mai napig az Európa szélén élőket, így a Balkánon lakókat is barbároknak tekintik a nyugat-európaiak és az itt élők is barbárokként tekintenek a nem Európában élőkre, de akár barbár szemmel tekintenek a világra is.

Szkéné színház

Emellett a fesztiválra meghívott előadások is olyan témákkal foglalkoznak, amelyek a "normálishoz" képest barbárságnak minősülnek.
A szabadkai színházi rendezvényre Szerbiából, Magyarországról, Szlovéniából, Koszovóból, Franciaországból, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából és Oroszországból érkeznek színészek, rendezők és társulatok. 

A repertoáron Urbán András nyitóelőadása mellett további négy magyar előadás szerepel. A szegedi Metanoia Artopédia a Jég-doktrínák - variációk a náci retorikára című előadást viszi Szabadkára, Szabó Veronika pedig a Queendom című produkciót mutatja be. A Tünet Együttes két előadását is megtekintheti majd a közönség, előbb a Sóvirág - avagy a létezés eufóriája című produkciót, majd a Burok - a táguló idő összehúzódásai című előadást láthatja a Szabadkára érkező publikum. 

Az esti produkciók mellett közönségtalálkozókon, kötetlen beszélgetéseken és kritikai szemináriumon is részt vehetnek a nézők, valamint fotókiállításon mutatják be a fesztivál tíz évét.

A Desiré Central Station fesztivált először 2009-ben rendezték meg, nevét a szervező színház névadója, Kosztolányi Dezső becenevéről kapta.

A kép forrása a fesztivál Facebook-oldala.

nyomtat

További írások a rovatból

színház

Az artisztika fellegvára Az artisztika fellegvára
A Fővárosi Nagycirkusz története a kezdetektől napjainkig
színház

Tévés valóság Tévés valóság
A Csatorna a Jurányi Házban
színház

Ember embernek farkasa Ember embernek farkasa
Interjú Guelmino Sándorral a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból előadás kapcsán
Időfutár a Pesti Magyar Színházban

Más művészeti ágakról

irodalom

Traumatológia az Irodalomtudományi Intézetben Traumatológia az Irodalomtudományi Intézetben
A kortárs próza újabb fejleményei konferencia 1. napja
A zenészgörcs, avagy fokális disztónia kezelése
Borbás Dávid: A buszsofőr, Jamrik Levente: Az elíziumi kém
Gyerekirodalmi konferencia 2018. november 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés