bezár
 

színház

2018. 11. 28.
Jótékonysági vásár a Millenárison
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jótékonysági vásár a Millenárison Családoknak szóló programokkal, koncerttel, báb- és táncszínházi előadással, valamint kézzel készített termékekkel várja az érdeklődőket a családszervezetek hagyományos adventi jótékonysági vására, amelyet szombaton tartanak a Millenárison, Budapesten.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott az esemény budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy több mint 50 családszervezet fogott össze a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) vezetésével, hogy megvalósuljon az adventi jótékonysági vásár, amelynek bevételéből a Jel Alapítvány jelnyelvet népszerűsítő munkáját támogatják.

Szkéné színház

Az esemény kiváló példája a Magyarországon működő civil szervezetek összefogásának a jó cél érdekében. Magyarországon jelenleg több mint 60 ezer civil szervezet működik - tette hozzá.

"A kormány elismeri a civil szervezetek áldozatos és karitatív munkáját, összefogását és partnerként tekint rájuk, de a civil szervezetek is számíthatnak a kormányzatra" - mondta, hozzátéve, hogy az évek során jelentős mértékben növekedett a civil szervezetek állami támogatása. 2010-ben éves szinten 140 milliárd forint, 2016-ban már 240 milliárd forint támogatásban részesülhettek.

Kiemelte, hogy a következő években még több állami forrásra és támogatásra számíthatnak a szervezetek. Emlékeztetett arra, hogy a kormány támogatásával országosan minden megyében létrejöttek a Civil Információs Centrumok, amelyek jó helyi bázist adnak a szervezetek munkájának és összefogásának.

Elmondta azt is, hogy Magyarországon több  mint 600 ezer fogyatékossággal élő ember él. Hangsúlyozta, hogy a napokban született kezdeményezésnek köszönhetően a Magyar Vakok és Gyengénlátok Országos Szövetségének együttműködésével ezentúl Braille-nyomtatással is el fogják készíteni a nemzeti konzultációs kérdőívet.

Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő elmondta: a Jel Alapítvány kezdeményezésben siket és halló gyerekek különféle interaktív játékokkal együtt játszanak, amely segíti a siket gyerekek integrációját, de ezeknek a foglalkozásnak köszönhetően el tudják érni azokat a szülőket is, akik hallóként kicsi siket gyerekeket nevelnek vagy érdeklődnek a jelnyelv iránt.     

Kiemelte, hogy a Jel Alapítvány jelnyelvet népszerűsítő munkája jelentősen segítheti a siket gyerekek társadalmi integrációját.

Emlékeztetett arra, hogy a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének kezdeményezésére az Országgyűlés elfogadta azt a javaslatot, amelynek értelmében az idei évtől a magyar jelnyelv napját november 9-én ünneplik meg országszerte.      

Király Nóra, a Ficsak alapítója hangsúlyozta: a vásár mellett színes családi programok is várják az érdeklődőket. Kiemelte Kozma Orsi koncertjét, valamint a Ringatót, amely közös éneklésre hívja a gyerekeket. Mindezek mellett lesz arcfestés, csillámtetoválás, lufihajtogatás, kézműves foglalkozások és Családok Éve játszótér is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Nils Frahm: Day
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés