bezár
 

film

2018. 11. 28.
Magyar koprodukcióban készült, Európai Filmdíjra jelölt animációs film az Anilogue-on
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A ma kezdődő 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon az öt egészestés animációs film között versenyez a magyar koprodukcióban készült animációs film, a Még egy nap az élet. A budapesti Puppetworks animációs filmstúdió közreműködésében készült, korábban Cannes-t és San Sebastiánt is megjárt egészestés animációs film pénteken és vasárnap látható a fesztivál programjában az Uránia Nemzeti Filmszínházban – tájékoztatta a Vertigo Média a prae.hu művészeti portált.

Ryszard Kapuscinski kiváló veterán újságíró, idealista, a vesztes ügyek és forradalmak barátja. Az újságíró meggyőzi főnökét, hogy küldje Angolába, ahol véres polgárháború tört ki a század függetlenségének előestéjén. Az újságíró életveszélyes utazás során jut el a polgárháború közepébe, ahol szemtanúja lesz a háború mocskos valóságának, és felismer egy számára addig ismeretlen érzést, a tehetetlenséget.

A Még egy nap az élet magyar koprodukcióban készült, elkészítésében a budapesti Puppetworks animációs filmstúdió is részt vett. A lengyel-magyar-spanyol-német-belga animációs film világpremierje Cannes-ban, a világ legrangosabb A kategóriás filmfesztiváljának hivatalos programjában volt. Az animációs film azóta bejárta a világ filmfesztiváljait, a szintén A kategóriás San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjban részesült. A Még egy nap az élet versenyben szerepel a budapesti 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon is, valamint Európai Filmdíjra jelölték a legjobb animációs film kategóriában. A magyar mozikban január 24-től látható.

Képek: Vertigo Média

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés