bezár
 

film

2018. 12. 05.
Újra mozivásznon a Totoro – A varázserdő titka
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újra mozivásznon a Totoro – A varázserdő titka 2018. december 11-én, a Pólus Mozi Anime Filmklub következő egyszeri vetítésének alkalmából újra moziba kerül egy remekmű a Studio Ghiblitől, mégpedig Hayao Miyazaki 1988-as Totoro – A varázserdő titka című munkája.

A történetben Kusakabe úr és családja vidékre költözik, egy csodálatos környékre, amelyet rizsföldek és patakok tarkítanak. De amint azt a két kislány, Satsuki és Mei megállapítja, nemcsak a táj különleges látványosság, hanem az itt élő teremtmények is. Különféle házi és erdei szellemek ezek, s közülük a leghatalmasabb Totoro, egy barátságos szőrmók, hatalmas szájjal és bajusszal. Totoro barátjává fogadja a két kislányt, és számos csodálatos kalandot élnek át együtt.

Hayao Miyazaki alkotása a maga furábbnál furább lényekkel benépesített világával és szeretetre méltó címszereplőjével méltán vált műfajának egyik legkedveltebb filmjévé.

Az anime a Pólus Mozi legnagyobb termében, 120 négyzetméteres mozivásznon pereg majd, digitálisan felújított kópiáról, eredeti (japán) nyelven, magyar felirattal.

További információk a Facebook-oldalon érhetők el.

Kép: Az esemény Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés