bezár
 

film

2018. 12. 18.
Magyar rövidfilm az Oscar-díj nevezői közt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar rövidfilm az Oscar-díj nevezői közt Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmjét több nemzetközi fesztiválon is díjazták már, most azonban felkerült az Oscar legjobb élőszereplős rövidfilm kategória shortlistjére.

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia nyilvánosságra hozta azon filmek listáját, melyek esélyeyek az Oscar-jelölésre. Az élőszereplős rövidfilm kategóriába magyar versenyzőt is találhatunk. 

Az Osvárt Andrea, Göttinger Pál és Takács Géza főszereplésével készült Susotázs már többek között olyan nemzetközi filmfesztiválokon is elismerésben részesült, mint a Hickory Footcandle Filmfesztivál (Legjobb rövidfilm), a High Wycombe Fisheye Filmfesztivál (Legjobb rövidfilm; Legjobb színész Göttinger Pál; Legjobb vágó Hegedűs Gyula; Legjobb haj és smink; Legjobb látványtervező; Legjobb forgatókönyv), az Insbruck Természettudományi Filmfesztivál (Legjobb rövidfilm) és a Manhattan Rövidfilmfesztivál (Ezüst Medál).

Tóth Barnabás filmje két szinkrontolmács egy napjába enged bepillantást, akik hogy feldobják az unalmas munkanapjuk, megpróbálják kitalálni ki hallgatja tolmácsolásukkal a hűtőgépgyártó konferenciát.

Hogy pontosan mely filmeket jelölik az Oscar-díjra, arról az Akadémia január 7-14. között folytat szavazást, a jelöltek listáját pedig január 22-én hozzák nyilvánosságra.

Kép: a film hivatalos Facebook-oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

David Wark Griffith: Letört bimbók
film

Volt egyszer egy cannes-i filmfesztivál Volt egyszer egy cannes-i filmfesztivál
Xavier Dolanért megérte egészen Cannes-ig utazni
Michael Herbig: A hőlégballon
Művészet, média, marketing konferencia a Pesti Vigadóban

Más művészeti ágakról

irodalom

A séf ajánlata: délvidéki románc A séf ajánlata: délvidéki románc
P. Horváth Tamás A Zsolnay című regényének pécsi bemutatója
színház

Horror Otthon Horror Otthon
A Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet szakos hallgatóinak előadása
zene

Az iguána sikolya Az iguána sikolya
Iggy Pop on/off


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés