bezár
 

film

2019. 03. 09.
Hamarosan kezdődik a 7. Friss Hús rövidfilmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2019 tavaszán újra megrendezik a Friss Hús Budapest nemzetközi rövidfilmfesztivált. A vetítések és a kapcsolódó események a Toldi moziban várják a kisfilmrajongókat és a szakmai közönséget március 25. és 31. között.

A hazai nézők a Friss Húson láthatják először a Berlinale Shorts versenyprogramjában bemutatott két magyar animációt, a Lidérc urat, valamint a legjobb LMBTQ-témájú alkotásnak ítélt Teddy-díj nyertesét, az Entropiát. Harmadjára tér vissza a fesztiválra Dudás Balázs és Csata Hanna, és a Friss Húson mutatkozik be többek között Simonyi Balázs és Szirmai Márton új filmje is.

Emellett számos különleges és magas művészi értéket képviselő alkotás került a versenyprogramba a hazai filmes oktatási intézményekből (Budapest Metropolitan Egyetem, ELTE, MOME, SZFE), valamint a Média Mecenatúra által támogatott filmek is megjelennek majd a fesztiválon. Idén minden korábbinál több, összesen 9 animáció lesz a Friss Húson.

Banality

Simonyi Balázs: Banality

A magyar programba összesen 29 filmet válogattak be, 17 rendező először szerepel a Friss Húson. Hat blokkban összesen 478 percnyi rövidfilmet nézhetnek meg a formátum kedvelői.

Halász Judit és Bálint András, Szabó István legendás szerelmespárja újra együtt lesz látható Lengyel Balázs Hármasban című filmjében. Trill Zsolt, Láng Annamária, Bezerédi Zoltán, Hajdu Szabolcs, Polgár Csaba, Kiss Diána Magdolna és Pető Kata is megjelenik a vetítővásznon, míg a legfiatalabb generációból Törőcsik Franciskát, Vilmányi Benettet, Sodró Elizát, Mészáros Blankát, illetve Waskovics Andreát lehet majd rövidfilmes szerepben látni. Sőt, az egyik alkotásban Michelle Wild is felbukkan!

A fesztivál utolsó napján osztják ki a díjakat. A magyar versenyprogramban a legjobb magyar élő szereplős rövidfilm, a legjobb magyar animációs rövidfilm, a legígéretesebb 30 év alatti rendező, a legjobb színész és a legjobb színésznő díját ítélik oda, valamint több különdíjat is kiosztanak.

A szervezők hamarosan bejelentik a nemzetközi verseny, illetve az LMBTQ- és a horrorszekció programját is.

Jacques ámokfutása

Horesnyi Máté: Jacques ámokfutása

A Friss Hús magyar válogatásának teljes programjában a következő alkotások kaptak helyet: A buszsofőr (Borbás Dávid), A mentor (Szabó Szonja), A naprendszer legkisebb bolygója (Ladányi Jancsó Jakob), Akartam csinálni egy filmet a fájdalomról (Richolm Orsolya), Apám szíve (Fazekas Máté Bence), Balansz (Csata Hanna), Banality (Simonyi Balázs), Betti (Ács Zsuzsanna), Broken Things (Gyulai Anna), Casting (Csoma Sándor), Élesztő (Nagy Lili), Entropia (Buda Flóra Anna), Fel az úton, aztán jobbra (Sipos Bence), Felülnézet (Lőrincz Nándor, Nagy Bálint), Fészek (Jánka Eszter), Hármasban (Lengyel Balázs), Helix (Papp Károly Kása), Két csík (Dudás Balázs), Idegen hangok (Wizner Balázs), Jacques ámokfutása (Horesnyi Máté), Jakab (Dávid Attila), Jövő szerdán (Molvay Norbert), Kék óra (Regős Ábel), Lidérc úr (Tóth Luca), Maszatvár (Szakonyi Noémi Veronika), Our House (Balogh Fábián), Rozgonyiné (Szeleczki Rozália), Szerepzavar (Szirmai Márton) és Szokásjog (Füzes Dániel).

A fesztivál honlapja, valamint Facebook-oldala folyamatosan frissül.

Forrás: Friss Hús rövidfilmfesztivál

Borító- és leadképek:
Simonyi Balázs Banality
Tóth Luca Lidérc úr
Horesnyi Máté Jacques ámokfutása

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jonathan Levine: Csekély esély
Interjú Bucsi Réka animációs rendezővel a közönség szeretetéről, Amerikáról és a női nézőpontról
Beszélgetés Lichter Péter kísérletifilm-rendezővel a hosszú távú karrierépítésről és a sikerparadoxonról

Más művészeti ágakról

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés