bezár
 

film

2019. 03. 07.
Három új filmmel bővítik az Iskola Verzió programját
Ingyenes vetítésekkel bátorítják a diákokat gondolkodásra és empátiára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szembesítés című dokumentumfilm a kínai mobiltelefongyárak egészségre gyakorolt ártalmas hatásait taglalja, a Nagyi projektben az európai fiatalság ered ősei múltjának nyomába, míg az Angry Bird egy India különböző nyomornegyedeiben cseperedő, s onnan beválogatott gyermekekből szervezett kórusról tájékoztat. Utóbbi alkotást filmklubok számára is elérhetővé teszi az Iskola Verzió.

Angry Bird

Angry Bird

A 2017-ben útjára bocsátott Iskola Verzió a Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál évközi vetítésekre specializálódott programja, melynek keretein belül középiskolák és filmklubok férhetnek hozzá ingyenesen egy válogatott, kreatív dokumentumfilmes kínálathoz. A gimnazistákkal folytatott építő szándékú diskurzusok ilyenkor nem csupán a filmekben látott társadalmi nehézségekre, hanem a dokumentumfilmek műfaji sajátosságaira is fókuszálnak. Az Iskola Verzió letölthető oktatási segédanyagokat is biztosít az érdeklődők számára a dokuk mellé. A bővített kínálatnak köszönhetően a középiskolák összesen 10 dokumentumfilmből választhatják ki a nekik leginkább tetsző alkotást, míg a filmklubok számára egyelőre hat filmet tettek elérhetővé.

A program filmjei eredeti nyelven tekinthetők meg, a kópiák magyar és angol felirattal egyaránt ellátottak. A projektben való részvételhez mindössze egy kitöltött jelentkezési formanyomtatványt, illetve egy alászignózott felhasználási szerződést kell megküldeni a szervezők részére.

További információ a fesztiválról, a jelentkezés módjáról, illetve részletes tartalomleírás a tíz Iskola Verziós filmről ITT olvasható.Forrás: Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

film

Országszerte népszerűsítik Szász Attila legújabb filmjét Országszerte népszerűsítik Szász Attila legújabb filmjét
Premier előtti közönségtalálkozókon vesz részt az Apró Mesék alkotócsapata
Paweł Pawlikowski: Hidegháború
Adina Pintilie: Ne érints meg!

Más művészeti ágakról

irodalom

Krimiírás, veganizmus és a piros kabátos nő Krimiírás, veganizmus és a piros kabátos nő
Egy női krimiíró mindennapjai 1.
art&design

Egy száz százalékosan magyar kiállítás Egy száz százalékosan magyar kiállítás
A Magyar Nemzeti Galéria Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében című kiállításáról
irodalom

Az Iskola a határon 60 éve Az Iskola a határon 60 éve
Kovács Ida válaszol


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés