bezár
 

film

2019. 03. 07.
Három új filmmel bővítik az Iskola Verzió programját
Ingyenes vetítésekkel bátorítják a diákokat gondolkodásra és empátiára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szembesítés című dokumentumfilm a kínai mobiltelefongyárak egészségre gyakorolt ártalmas hatásait taglalja, a Nagyi projektben az európai fiatalság ered ősei múltjának nyomába, míg az Angry Bird egy India különböző nyomornegyedeiben cseperedő, s onnan beválogatott gyermekekből szervezett kórusról tájékoztat. Utóbbi alkotást filmklubok számára is elérhetővé teszi az Iskola Verzió.

Angry Bird

Angry Bird

A 2017-ben útjára bocsátott Iskola Verzió a Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál évközi vetítésekre specializálódott programja, melynek keretein belül középiskolák és filmklubok férhetnek hozzá ingyenesen egy válogatott, kreatív dokumentumfilmes kínálathoz. A gimnazistákkal folytatott építő szándékú diskurzusok ilyenkor nem csupán a filmekben látott társadalmi nehézségekre, hanem a dokumentumfilmek műfaji sajátosságaira is fókuszálnak. Az Iskola Verzió letölthető oktatási segédanyagokat is biztosít az érdeklődők számára a dokuk mellé. A bővített kínálatnak köszönhetően a középiskolák összesen 10 dokumentumfilmből választhatják ki a nekik leginkább tetsző alkotást, míg a filmklubok számára egyelőre hat filmet tettek elérhetővé.

A program filmjei eredeti nyelven tekinthetők meg, a kópiák magyar és angol felirattal egyaránt ellátottak. A projektben való részvételhez mindössze egy kitöltött jelentkezési formanyomtatványt, illetve egy alászignózott felhasználási szerződést kell megküldeni a szervezők részére.

További információ a fesztiválról, a jelentkezés módjáról, illetve részletes tartalomleírás a tíz Iskola Verziós filmről ITT olvasható.Forrás: Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Lichter Péter kísérletifilm-rendezővel a hosszú távú karrierépítésről és a sikerparadoxonról
May el-Toukhy: Szívek királynője
film

Volt egyszer egy cannes-i filmfesztivál Volt egyszer egy cannes-i filmfesztivál
Xavier Dolanért megérte egészen Cannes-ig utazni

Más művészeti ágakról

irodalom

Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot
Ilyen volt a III. Nyolc Ág Művésztábor
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés