bezár
 

színház

2019. 03. 08.
Két bemutatót tart a Katona József Színház a hétvégén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két bemutatót tart a Katona József Színház a hétvégén Két bemutatót tart a Katona József Színház a hétvégén: pénteken a Platonov premierjét tartják a Kamrában, szombaton a Rozsdatemető 2.0 című előadást mutatják be a nagyszínpadon.

A Platonovot Székely Kriszta rendezésében láthatja a közönség. Anton Pavlovics Csehov darabját Radnai Annamária fordításában tűzik műsorra, az előadás dramaturgja Szabó-Székely Ármin. Az előadásban a címszerepet alakító Kocsis Gergely mellett Pálmai Anna, Ónodi Eszter, Fekete Ernő, Jordán Adél, Bán János, Dér Zsolt, Staub Viktória, Nagy Ervin és Bányai Kelemen Barna játszik. A díszletet Tihanyi Ildi, a jelmezeket Pattantyus Dóra tervezte.

Szkéné színház

A Rozsdatemető 2.0 című darabot, amelyet szombaton mutatnak be a nagyszínpadon, Máté Gábor rendezésében láthatja a közönség. A darabot Fejes Endre és Tasnádi István írta, a produkció dramaturgja Török Tamara. Mint az előadás ismertetőjében áll, Fejes Endre a Rozsdatemetőben egy nyolcadik kerületi család életét mutatja be az első világháborútól a hatvanas évek elejéig. Tasnádi István továbbírta Fejes Endre művét, az előadás nem ötven, hanem száz év történetét meséli el. Az előadásban Bezerédi Zoltán, Szirtes Ági, Vizi Dávid, Péter Kata, Rujder Vivien, Kovács Lehel, Mészáros Béla, Elek Ferenc, Kiss Eszter, Szacsvay László, Mészáros Blanka, Tasnádi Bence, Bodnár Erika, Ujlaki Dénes, Dankó István, Rohonyi Barnabás, Rajkai Zoltán, Czvikker Lilla, Takátsy Péter, Fullajtár Andrea és Lengyel Benjámin játszik. A díszletet Cziegler Balázs, a jelmezeket Füzér Anni tervezte.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

színház

Hazudjunk, hisz mire jó az igazság? Hazudjunk, hisz mire jó az igazság?
Gorkij-dráma az Örkény Színházban
Mandana – Cirkuszművészet újra álmodva. Circus Krone, München
Octopus az Ódry Színpadon

Más művészeti ágakról

art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
irodalom

Jó lenne érteni egymást Jó lenne érteni egymást
Interjú Nényei Pállal Az irodalom visszavág 3. – A hit fényétől az ész világosságáig megjelenésének apropóján
irodalom

Fejnehéz éjszakák Fejnehéz éjszakák
André Aciman: Nyolc fehér éjszaka. Ford.: Rácz Judit. Athenaeum Kiadó, 2018.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés