bezár
 

színház

2019. 03. 08.
Két bemutatót tart a Katona József Színház a hétvégén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két bemutatót tart a Katona József Színház a hétvégén Két bemutatót tart a Katona József Színház a hétvégén: pénteken a Platonov premierjét tartják a Kamrában, szombaton a Rozsdatemető 2.0 című előadást mutatják be a nagyszínpadon.

A Platonovot Székely Kriszta rendezésében láthatja a közönség. Anton Pavlovics Csehov darabját Radnai Annamária fordításában tűzik műsorra, az előadás dramaturgja Szabó-Székely Ármin. Az előadásban a címszerepet alakító Kocsis Gergely mellett Pálmai Anna, Ónodi Eszter, Fekete Ernő, Jordán Adél, Bán János, Dér Zsolt, Staub Viktória, Nagy Ervin és Bányai Kelemen Barna játszik. A díszletet Tihanyi Ildi, a jelmezeket Pattantyus Dóra tervezte.

Szkéné színház

A Rozsdatemető 2.0 című darabot, amelyet szombaton mutatnak be a nagyszínpadon, Máté Gábor rendezésében láthatja a közönség. A darabot Fejes Endre és Tasnádi István írta, a produkció dramaturgja Török Tamara. Mint az előadás ismertetőjében áll, Fejes Endre a Rozsdatemetőben egy nyolcadik kerületi család életét mutatja be az első világháborútól a hatvanas évek elejéig. Tasnádi István továbbírta Fejes Endre művét, az előadás nem ötven, hanem száz év történetét meséli el. Az előadásban Bezerédi Zoltán, Szirtes Ági, Vizi Dávid, Péter Kata, Rujder Vivien, Kovács Lehel, Mészáros Béla, Elek Ferenc, Kiss Eszter, Szacsvay László, Mészáros Blanka, Tasnádi Bence, Bodnár Erika, Ujlaki Dénes, Dankó István, Rohonyi Barnabás, Rajkai Zoltán, Czvikker Lilla, Takátsy Péter, Fullajtár Andrea és Lengyel Benjámin játszik. A díszletet Cziegler Balázs, a jelmezeket Füzér Anni tervezte.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Ricotta a TRIP Hajón
Márton Gábor Csaba Apák fiai című előadása az AppArtban
színház

Menjek vagy maradjak, avagy Jancsi és Iluska ma Menjek vagy maradjak, avagy Jancsi és Iluska ma
A PG Csoport koncertszínházi előadása Budapesten
Kurta Niké és Tési Dóra Doboz című előadása a Jurányiban

Más művészeti ágakról

zene

Lenni halott és fehér Lenni halott és fehér
Pashu: egy macedón-szerb malevicsista portréja
Szász Attila: Apró mesék
Rohmann Ditta Bach-sorozata
Adam McKay: Alelnök


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés