bezár
 

színház

2019. 03. 17.
A STEREO AKT European Freaks előadása Tübingenben
A társulat Németországban mutatja be új előadását Európa jövőjéről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A STEREO AKT European Freaks előadása Tübingenben Az Európai Unióról szóló közbeszéd középpontjában az utóbbi években a válságok, konfliktusok és kilépési forgatókönyvek álltak, erősödnek az EU-szkeptikus hangok, a döntéshozatali folyamatokat pedig rövidtávú önös érdekek, és nem közös víziók határozzák meg. Tényleg kiüresedett szlogenek halmaza az Európa-brand, vagy csak leszálló ágban van az Unió PR-ja? És mi a teendő: kozmetikai beavatkozás, ráncfelvarrás; vagy újjáélesztés a következő lépés? Hogy fog kinézni az EU 2.0?

Erről készít részvételi színházi előadását a STEREO AKT csapata Boross Martin rendezésében. Az előadók - Borsos Luca, Göndör László, Julia Jakubowska és Vass Imre - "Eurohumanoid" társas robotokat alakítanak, akik létezésének a célja, hogy segítsék az európai közösséget és Európát egy jobb hellyé tegyék.

Szkéné színház

Részlet az előadásból. Fotó: Jens Volle

Részlet az előadásból. Fotó: Jens Volle

Az Eurohumanoidok tübingeni polgárok részvételével egy rendhagyó fókuszcsoportos kutatást szerveznek, hogy adatokat gyűjtsenek az EU-hoz fűződő tudatos és tudatalatti viszonyaikról, politikai attitűdjeik mögötti érzelmi töltetről. A nézők nem csak megfigyelői, hanem - mint a kutatás megrendelői - döntéseikkel és véleményükkel maguk is aktív alakítóivá válnak a kutatásnak, választásaik kihatással vannak az Eurohumanoidokra és a fókuszcsoport résztvevőire is.

Részlet az előadásból. Fotó: Boross Martin

Ásmány Zoltán animációi különleges vizuális világot teremtenek az előadásban, a zenéért pedig - mint minden STEREO AKT előadásban - ezúttal is Bartha Márk elektronikus zenész, hangdesigner felel.

A STEREO AKT Magyarország egyik legprogresszívebb kortárs színházi alkotócsoportja. Fotó: Ken Werner

Az előadás bemutatója 2019. március 14-én a tübingeni egykori Löwen moziban kerül megrendezésre, további előadások március 15-én, 16-án, 21-én, 22-én és 23-án. A következő színházi évadban pedig a hazai közönség is láthatja az előadást Budapesten a Trafó Kortárs Művészetek Házában, majd az évad folyamán további európai városokban is látható lesz.

További információk www.stereoakt.hu oldalon érhetők el.

A fotókat Jens Volle, Boross Martin, és Ken Werner készítette.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Interjú Bodó Viktorral a pályakezdésről, a Szputnyikról és a külföldi jelenlétről
színház

Horror Otthon Horror Otthon
A Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet szakos hallgatóinak előadása
Kakukkfészek a Radnótiban

Más művészeti ágakról

irodalom

Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot
Ilyen volt a III. Nyolc Ág Művésztábor
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés