bezár
 

art&design

2019. 03. 15.
Az Iparterv-jelenség nyomában
Konferenciát rendez a Ludwig Múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Iparterv-jelenség nyomában Ötven éve rendezték meg a magyarországi művészeti színtér kánonformáló esemény-sorozatát, az Iparterv I. (1968) és Iparterv II. (1969) kiállítást. Az évforduló kapcsán a Ludwig Múzeum Az Iparterv-jelenség nyomában címmel konferenciát és kerekasztal beszélgetést szervez.   

Az Iparterv 50+ programsorozat záróeseményének célja, hogy a korszak feldolgozásával foglalkozó művészettörténészek, elméleti szakemberek közreműködésével megidézze a hatvanas-hetvenes évek társadalmi-politikai valóságának különböző regisztereit, az Iparterv-kiállítások kortársi közegét, újraolvassa művészettörténeti előzményeit és jelentőségét.

A művészek részvételével zajló kerekasztal-beszélgetésen visszapillant a múltba, felidézi az eseménytörténet tényeit és mítoszait. Szándékai szerint fél évszázad távlatából lehetőség nyílik a személyes és kollektív emlékezet nézőpontjainak összevetésére, valamint e megkerülhetetlen művészettörténeti fogalom tágabb kontextusba helyezésére.

A konferencia 2019. március 23-án, 10 és 18 óra között kerül megrendezésre.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információ a múzeum honlapján.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés