bezár
 

zene

2019. 03. 23.
Orosz-lengyel zongoraest Vida Mónika Ruth előadásában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Orosz és lengyel szerzők darabjaiból játszik Vida Mónika Ruth zongoraművész szombat este a budai Marczibányi Téri Művelődési Központban.

Hároméves koromban tanultam meg kottát olvasni, utána jött a furulya, majd a zongorázás. Sokféle közönség előtt játszom, például a Müpa babakoncertjein is zongorázom - mondta Vida Mónika Ruth. A szombat esti koncerten Paderewski, Chopin, Rahmanyinov, Csajkovszkij és Sztravinszkij műveiből játszik.

A 23 éves zongoraművész fiatal kora ellenére a legtöbb európai országban koncertezett már, de fellépett Afrikában, az Egyesült Államokban és több ázsiai országban is. Mindössze 14 éves volt, amikor megnyerte élete első nemzetközi versenyét Szerbiában. Röviddel ezután Kínában debütált a sanghaji világkiállításon, azóta többszörös győztese hazai és nemzetközi zongora-, orgona- és kamarazene versenyeknek.

Vida Mónika Ruth

Kitüntetéses diplomáját 2016-ban szerezte a Zeneakadémián. Kamarazenei együttesével, a Trio Energicóval is gyakran lép fel itthon és külföldön. Legutóbb a Coimbra Zongora Világtalálkozón nyert díjat, és az Olasz Parlament kitüntetésében részesült zenei munkásságáért.

Fotó: Vida Mónika Ruth hivatalos Facebook oldala és Pixabay

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés