bezár
 

színház

2019. 03. 29.
Májusban adják át a Halász Péter-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Trafó és a Színház folyóirat 2018-ban Halász Péter-díjat alapított. A díj célja az előző naptári évben bemutatott legizgalmasabb, leginnovatívabb, legprogresszívebb független színházi produkciót elismerésben részesíteni.

Halász Péter neve a magyar és a világszínház számára a függetlenséget jelentették: szabadságot, kreativitást, reflektivitást, bátorságot, mindezt tartalomban, eszközhasználatban és kifejezési módban. Nemcsak a színházcsinálásban jelentettek újdonságot, de megváltoztatták a nézői/befogadói elvárásokat, attitűdöket is.

Szkéné színház

A döntéshozatal két körben történik. Egy tágabb kör javaslatot tesz, ők a sokatlátók, egy szűkebb grémium pedig dönt és kiválasztja azt az egy produkciót, amely megkapja a díjat. A Halász Péter jogutódok nevében/képviseletében pedig Vajdai Vilmos is javaslatot tesz egy produkcióra. A négy fős válogató csapat az alábbi öt előadást jelölte díjra:

99,6% (Reactor, Kolozsvár. Alkotók: Panna Adorjáni, Raul Coldea, Hermina Csala, Radu Dogaru, Petro Ionescu, Bogdan Olarson, Kinga Ötvös, Oana Mardare, Adi Tudoran)

Megfigyelők (Trafó, Alkotó: Kelemen Kristóf)

Majdhaleszidőm (Alkotó: Réta Anna, Lakásszínház)

Díszelőadás (Trafó, Alkotó: Titkos Társulat / Kárpáti Péter)

#Mindenkitörténet (Trafó, Alkotók: Játszók: Cseh-Szombathy Márton, Csetri Orsolya, Koszty Andrea, Márta Matild, Papp Katalin, Sulyok Rozi, Szetlik Péter, Szikszai Bálint, Várhelyi Valentina. Dramaturg: Szász Hanna. Konzulens: Kelemen Kristóf. Asszisztens: Elefánti Emma. Csoportvezetők: Szepes Anna és Török Tímea)

A négy fős döntő kuratórium ezekből az előadásokból választja ki a nyertes produkciót.

Díjátadó: május 14.  Trafó 
kövesse a rendezvényt Facebook-on
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Simon Longman: Rozsda, avagy minden vérünk benne szárad
színház

Problémadarab komoly problémákkal Problémadarab komoly problémákkal
Shakespeare-vendégelőadás Ján Klata rendezésében: Szeget szeggel
Interjú Láng Annamária színművésszel a külföldi színjátszásról, rendezőkről, idegen nyelvekről
Háttérbeszélgetés Balog Józseffel a Thealter nemzetközi színházi fesztivál indulásáról és működéséről, kapcsolatrendszerekről, a fiatalok lehetőségeiről

Más művészeti ágakról

Nagy Zoltán: Szép csendben
art&design

Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje
Slavko Matković: Kerék, a Bosch+Bosch csoport festője*
irodalom

Bemutatták a Prae legújabb számát Bemutatták a Prae legújabb számát
Kis Présház, 2019. november 16.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés