bezár
 

színház

2019. 03. 29.
Májusban adják át a Halász Péter-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Trafó és a Színház folyóirat 2018-ban Halász Péter-díjat alapított. A díj célja az előző naptári évben bemutatott legizgalmasabb, leginnovatívabb, legprogresszívebb független színházi produkciót elismerésben részesíteni.

Halász Péter neve a magyar és a világszínház számára a függetlenséget jelentették: szabadságot, kreativitást, reflektivitást, bátorságot, mindezt tartalomban, eszközhasználatban és kifejezési módban. Nemcsak a színházcsinálásban jelentettek újdonságot, de megváltoztatták a nézői/befogadói elvárásokat, attitűdöket is.

Szkéné színház

A döntéshozatal két körben történik. Egy tágabb kör javaslatot tesz, ők a sokatlátók, egy szűkebb grémium pedig dönt és kiválasztja azt az egy produkciót, amely megkapja a díjat. A Halász Péter jogutódok nevében/képviseletében pedig Vajdai Vilmos is javaslatot tesz egy produkcióra. A négy fős válogató csapat az alábbi öt előadást jelölte díjra:

99,6% (Reactor, Kolozsvár. Alkotók: Panna Adorjáni, Raul Coldea, Hermina Csala, Radu Dogaru, Petro Ionescu, Bogdan Olarson, Kinga Ötvös, Oana Mardare, Adi Tudoran)

Megfigyelők (Trafó, Alkotó: Kelemen Kristóf)

Majdhaleszidőm (Alkotó: Réta Anna, Lakásszínház)

Díszelőadás (Trafó, Alkotó: Titkos Társulat / Kárpáti Péter)

#Mindenkitörténet (Trafó, Alkotók: Játszók: Cseh-Szombathy Márton, Csetri Orsolya, Koszty Andrea, Márta Matild, Papp Katalin, Sulyok Rozi, Szetlik Péter, Szikszai Bálint, Várhelyi Valentina. Dramaturg: Szász Hanna. Konzulens: Kelemen Kristóf. Asszisztens: Elefánti Emma. Csoportvezetők: Szepes Anna és Török Tímea)

A négy fős döntő kuratórium ezekből az előadásokból választja ki a nyertes produkciót.

Díjátadó: május 14.  Trafó 
kövesse a rendezvényt Facebook-on
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Kristóf Krisztiánnal nyitottságról, örökölt hitelességről, a klasszikus és az új cirkusz találkozásáról
Pentheszileia a k2 előadásában, Kovács D. Dániel rendezésében
Kemény Lili: B monitor című darabja az Ódry Színpadon
Kulturális szabadegyetem: experimentális színház

Más művészeti ágakról

Philip Roth: Isten veled, Columbus; Nemezis
irodalom

Nosztalgia, konyhaművészet és poszthumanizmus Nosztalgia, konyhaművészet és poszthumanizmus
A Prae Kiadó könyvheti bemutatkozása a Fugában
Sajtótájékoztató Enyedi Ildikó új filmjéről, A feleségem történetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés