bezár
 

irodalom

2019. 04. 04.
Indul a III. Isztambuli Offline Versfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy határon túli magyar és négy török költő versfordításainak felolvasásával indul csütörtök este a III. Isztambuli Offline Nemzetközi Versfesztivál.

A nyitóeseménynek otthont adó Isztambuli Magyar Intézet (IMI) tájékoztatása szerint magyar részről Nagy Hajnal Csilla felvidéki, André Ferenc és Horváth Benji erdélyi, valamint Terék Anna vajdasági költő, míg török részről Umut Yalim, Yaprak Damla Yildirim, Efe Duyan és Gökcenur C. olvassa fel a társak verseiből alkotott fordításokat.

A Költészet 4.0: Ideghálózat nevet viselő rendezvény az első abban a mintegy másfél éven át tartó programsorozatban, amelyre az IMI tavaly novemberben Sokféleség az egységben: interkulturális párbeszéd a Duna hullámain keresztül című munkájával 550 ezer eurót, azaz mintegy 173 millió forintot nyert a török miniszterelnöki hivatal uniós pénzből meghirdetett pályázatán.

 A programsorozat lehetőséget biztosít, hogy Magyarország és a többi Duna-menti állam az eddigieknél jelentősen szélesebb körben tudjon bemutatkozni Törökországban.

Képek: https://pixabay.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

irodalom

Thaiföld és Peru közt félúton – otthon Thaiföld és Peru közt félúton – otthon
Görömbölyi Dávid Haverok, buli, Buddha című kötetének bemutatója
irodalom

A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között
Hajas Tibor korszerűtlen korszerűsége
irodalom

Huszonegyedik #7 Huszonegyedik #7
Poszthumanizmus és szimpátia. Avagy kiút az identitáspolitika csapdájából

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.
Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés