bezár
 

irodalom

2019. 04. 04.
Indul a III. Isztambuli Offline Versfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy határon túli magyar és négy török költő versfordításainak felolvasásával indul csütörtök este a III. Isztambuli Offline Nemzetközi Versfesztivál.

A nyitóeseménynek otthont adó Isztambuli Magyar Intézet (IMI) tájékoztatása szerint magyar részről Nagy Hajnal Csilla felvidéki, André Ferenc és Horváth Benji erdélyi, valamint Terék Anna vajdasági költő, míg török részről Umut Yalim, Yaprak Damla Yildirim, Efe Duyan és Gökcenur C. olvassa fel a társak verseiből alkotott fordításokat.

A Költészet 4.0: Ideghálózat nevet viselő rendezvény az első abban a mintegy másfél éven át tartó programsorozatban, amelyre az IMI tavaly novemberben Sokféleség az egységben: interkulturális párbeszéd a Duna hullámain keresztül című munkájával 550 ezer eurót, azaz mintegy 173 millió forintot nyert a török miniszterelnöki hivatal uniós pénzből meghirdetett pályázatán.

 A programsorozat lehetőséget biztosít, hogy Magyarország és a többi Duna-menti állam az eddigieknél jelentősen szélesebb körben tudjon bemutatkozni Törökországban.

Képek: https://pixabay.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés