bezár
 

irodalom

2019. 04. 07.
A költészet napja Szombathelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A költészet napja Szombathelyen Változatos programokkal ünneplik a magyar költészet napját Szombathelyen; óriás puzzle kirakása, verses délután, hangos képregény bemutatása, lakáskoncert szerepel a kínálatban. Április 11-én délelőtt Szombathelyen, a megyei művelődési és ifjúsági központ előtti téren Ady Endre halálának 100. évfordulójához is kapcsolódva flashmobbal emlékeznek a költőre, amelyben diákok egy hatalmas, százdarabos puzzle ötvenszer ötven centiméteres darabjait emelik a fejük fölé, a fotódarabok pedig egymáshoz illesztve adják ki a költő képmását.

Novák Edina, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársa azt is hozzáfűzte ehhez, hogy délután öt órakor, szintén Szombathelyen, a Március 15. téren a hangoskönyvek mintájára egy "hangos képregény" bemutatóját láthatják és hallhatják a résztvevők Nyugat + Zombik címmel.

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban Balló László költővel találkozhatnak az érdeklődők, akinek egyik versét Szabó Tibor színművész mondja el, majd Rozán Eszter író adja elő a költő néhány versét, saját megzenésítésében.

A Weöres Sándor Színházban a költészet napján az esti előadásokra érkező közönség a nézőtérnyitás előtt egy rövid, váratlan performansz keretében Antal D. Csaba előadásában hallhatja Kántor Péter A könyvespolc előtt című versét.

Április 13-án szombaton délután öt órától Szombathelyen, az Almássy László utca 10. szám alatt zenél a Rózsabors Műhely, amely második alkalommal rendez lakáskoncertet a vasi megyeszékhelyen. A koncerten vasi kortárs költők közreműködnek: többek között Devecsery László, Döme Zsuzsa, Kelemen Zoltán, Nagy Róbert, Pődör György, Tóthárpád Ferenc mondanak el részleteket verseikből.

A kép forrása: hirado.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés