bezár
 

zene

2019. 04. 11.
Mario Biondival indul a második Örvényeshegy Piknik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mario Biondival indul a második Örvényeshegy Piknik Mario Biondi dzsessz-soul koncertjével kezdődik május végén Zalacsányban a második Örvényeshegy Piknik, amelynek háromnapos programsorozata a zene, az irodalom és a gyermekprogramok körül forog - közölte a fesztivál csütörtöki zalacsányi sajtótájékoztatóján a szervező Művészet a Vidékfejlesztésért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Oszkó-Jakab Natália felidézte, hogy tavaly rendezték meg - akkor Al Di Meolával - az első fesztivált a Zalacsány feletti erdős domboldalban a helyszínül szolgáló Pálos Vendégház és a zalacsányi önkormányzat együttműködésében. A Művészetek Völgyét és a Kerekdomb Fesztivált is szervező alapítvány kistelepüléseken hív életre olyan kulturális, összművészeti fesztiválokat, amelyek lehetőséget kínálnak a helyi vállalkozások, kézművesek bemutatkozására, a vendégeknek pedig arra, hogy megismerjék az adott térséget, ahova később is visszatérhetnek.

Megjegyezte, hogy a vendégház tulajdonosainak kezdeményezésére indult fesztivál környezete miatt olyan programokban gondolkodtak, amelyek "csendesebb lefolyású, békésebb hangvételű" rendezvények. Hisznek abban is, hogy a gyerekeket sem kell kizárni az eseményekből, vagyis akár a játszótér mellől is élvezni lehet a koncerteket.

Tavaly Al Di Meola, a világ egyik legjobb gitárosa már telt házat vonzott, a magyar látogatókon kívül osztrák és szlovén vendégek is eljöttek Zalába. Idén május 24. és 26. között, az egyszerre legfeljebb 2500 látogató befogadására képes rendezvényhelyszínen fellép mások mellett Csemer Boggie, a Bagossy Brothers, Ruttkai Bori, Huzella Péter, Bíró Eszter, Nyári Krisztián, a Klasszik Lasszó, Ferenczi György, Malek Andrea, a Kaláka, Varró Dániel, Háy János és Beck Zoli Háy come Beck című műsorával, illetve Pindroch Csaba főszereplésével színházi előadást is láthatnak a zárónapon a nézők - sorolta Oszkó-Jakab Natália.

Nagy Lászlóné, Zalacsány polgármestere úgy fogalmazott: nagyon nagy kihívás, de megtiszteltetés is volt egyben már az első piknik is. Nagyon sokan látogattak el ide olyanok, akik korábban nem hallottak még a településről, és az is érezhető, hogy a rendezvény felértékeli a községet.

A házigazda Badacsonyi Tamás arról beszélt, hogy a körülöttük lévő völgykatlan olyan természeti környezetet biztosít, amely kiváló helyszíne az igényes kulturális programoknak. Nem hatalmas tömegeknek, hanem a minőségibb programokra vágyó közönségnek szól a fesztivál, amelyhez a hátteret az erdő adja, de idén egy dámszarvasokkal benépesített karámot is kialakítottak.

Megjegyezte azt is, hogy nemcsak a szomszédos országokból érkeztek tavaly látogatók, de volt a koncerteken orosz vendég, érkeztek haza kint dolgozó magyarok az Egyesült Arab Emirátusokból, illetve volt olyan katari vendégük, aki kifejezetten Al Di Meola miatt repült Magyarországra.

 

Fotó: www.facebook.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
zene

Az improvizatív zene ünnepe Budapesten Az improvizatív zene ünnepe Budapesten
Mats Gustafsson az Újbuda Jazz fesztiválon
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.

Más művészeti ágakról

irodalom

Történelemleckék és egyéb történetek Történelemleckék és egyéb történetek
Margó 2019 – Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve, Nádas Péter: Leni sír, Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak és Kukorelly Endre: CéCéCéPé
irodalom

lapozható traumák megtestesülése lapozható traumák megtestesülése
Margó 2019 – Mucha Dorka, Nádas Péter, Győrfi Kata, Nemes Z. Márió
irodalom

Mosoly, sellők és sorok Mosoly, sellők és sorok
Margó 2019 – Umami, Darvasi László, André Aciman
irodalom

Irodalmi határátlépések Irodalmi határátlépések
Margó 2019 – Borges: Tangó, Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete és kortárs kínai science fiction


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés