bezár
 

irodalom

2019. 04. 12.
A költészet napja - Csaknem 70 magyar tannyelvű intézmény szervezett élő versmondást az interneten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A költészet napja - Csaknem 70 magyar tannyelvű intézmény szervezett élő versmondást az interneten Immár harmadik alkalommal rendezte meg élő versfolyamát az interneten a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Trefort tagiskolája, a békési székhelyű Veritas Kulturális Egyesület és a Békéscsabai Médiacentrum a költészet napján a hazai, a határon túli és a diaszpóra magyar iskoláival, szervezeteivel közösen.

A Versfolyam 2019 elnevezésű programra a világ minden tájáról csaknem 70 magyar tannyelvű intézmény jelentkezett.  Az egész napos rendezvény során a résztvevő iskolák tanulói, tanárai élő adásban mondanak verset, a szavalás a világháló segítségével a BSZC weboldalán, a www.bszc.hu, valamint a tajgazda.hu oldalon követhető - tájékoztatott Csibor Géza szervező, a Veritas egyesület képviselője.

Mint mondta, a világ több kontinenséről kapcsolódnak be egy-egy verssel a magyar diákok. Így például verset mondanak az ausztráliai Gold Coast város Szivárvány Magyar Iskola, New Yorkból az Arany János Magyar Óvoda és Iskola, az Egyesült Királyságból a chesteri Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda diákjai, de a környező országokból is több iskola bekapcsolódott a költészetnapi programba. Ukrajnát a Homoki Általános Iskola, Szlovákiát mások mellett a komáromi Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Erdélyt pedig például a gyergyóditrói Siklódi Lőrinc Általános Iskola tanulója is képviselte.

A Kínai Népköztársaságból több mint 10 idegen nyelvet oktató intézmény hallgatója, közöttük a Pekingi Idegennyelvi Egyetem diákja mondott verset a nap folyamán.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés