bezár
 

film

2019. 04. 16.
Elindult a BIDF Extra
A Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál évközi vetítéssorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elindult a BIDF Extra, a nagysikerű Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál évközi vetítéssorozata, mely sokszorosan díjnyertes filmjeit a vidéki városokba is eljuttatja. Áprilisban és májusban Pécsen, Győrben, Székesfehérváron, Szegeden, Kaposváron, valamint Szentendrén is betekintést nyerhetnek a mozinézők a meztelen valóságba.

2019. január 28 és február 3. között 5. alkalommal rendezték meg a BIDF-et, azaz a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban. A nagy sikerű fesztivál egy héten át 3 teremben, 10 000 nézővel, telt házas vetítésekkel mutatta be fesztiváldíjas dokumentumfilmjeit.

A kiemelkedő érdeklődés miatt a BIDF szervezői úgy döntöttek, a vidéki városokba is eljuttatják legsikeresebb filmjeiket. A Tisztogatók, a Túl minden határon, a Putyin szemtanúi, a Ratko Mladic pere, a Szülő-Anyák, az Isten engem úgy segéljen, és a Szívem apáé című különleges alkotásokat is láthatják a meztelen valóság iránt érdeklődők.

Putyin szemtanúi

Vitaly Manszky: Putyin szemtanúi

Így áprilisban és májusban 6 vidéki moziban, Pécsen, Győrben, Székesfehérváron, Szegeden, Kaposváron, valamint Szentendrén ismét lehetőség lesz a 2019-es fesztivál sokrétű, akut, akár tabutémákat is érintő filmjeit megtekinteni, de a BIDF Extra egész évben tart, azaz az évközi vetítéssorozat tovább folytatódik majd a fővárosban és az ország különböző városaiban.

Részletes információ és program a BIDF honlapján és Facebook-oldalán található.

Forrás: BIDF Extra

Borító- és Leadképek: BIDF Extra,
Vitaly Manszky: Putyin szemtanúi,
Shirly Berkovitz: Üres szoba

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Louis-Julien Petit: A láthatatlanok
Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival
Anna Winger, Alexa Karolinski: Unorthodox

Más művészeti ágakról

A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről
art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés