bezár
 

film

2019. 05. 04.
Zeneválasztós előzetes készült a PÉCSI SZÁLhoz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 9-én érkezik a hazai mozikba Lévai Balázs zenés filmje, a PÉCSI SZÁL, a főszerepben Szabó Simonnal, és olyan könnyűzenei sztárokkal, mint a Kispál és a Borz, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a 30Y, Takáts Eszter és a Junkie Jack Flash.

A filmhez most elkészült egy vadonatúj, közel egy perces előzetes, amelynek az a különlegessége, hogy a néző választhatja meg a zenéjét. Mindenki maga döntheti el, hogy a Punnany, a Halott Pénz, a 30Y vagy a Kispál jól ismert slágerével nézi és hallgatja meg, hogyan ered Szabó Simon a zenekarok és a pécsi titok nyomába. Az előzetest a Robbit Creative készítette.

Hogyan lett Pécs a magyar könnyűzene fellegvára? – tehetnénk fel a kérdést, de a válasz egyértelmű, hiszen innen indult a Kispál és Borz, a Punnany Massif, a Halott Pénz, a 30Y, Takáts Eszter és a Junkie Jack Flash, sok más banda mellett. Mi lehet a város titka? A mediterrán klíma vagy a mecseki uránbánya sugárzása? A tettyei dombok visszhangja? Emma néni, a legendás karvezető? Vagy van valami a levegőben?

pécsi szál

Lovasi András, Beck Zoli, Szabó Simon

(c) PÉCSI SZÁL / Polhodzik Ádám 

„Egy többrétegű filmet próbáltam összerakni. Nyilván az elsődleges célcsoport a főszereplő zenekarok rajongói, ami egy elég széles réteg, hiszen a Kispáltól a Punnanyn át a Halott Pénzig ez minimum két generációt ölel fel. Mivel reményeim szerint a jó zenéken kívül van a filmnek egy intellektuálisan is érdekes szála, ezért a filmes kísérletek iránt érdeklődő nézőkre is számítok. És persze mindenkire, akinek van személyes élménye Pécsről és a pécsi zenekarokról. Különösen a ‘Köszönjük, de nem kell több pécsi zenekar’ Facebook csoport tagjaira, nekik tuti be fog jönni a PÉCSI SZÁL” – mondta Lévai Balázs rendező.

Szabó Simon (Moszkva tér, Papírrepülők, Kölcsönlakás) Indiana Jonesként ered a rejtély nyomába, és önmagát, de a pécsi zenekarokat sem kímélve próbálja kideríteni, miben áll a nagy titok. Lévai Balázs zenés filmje egy backstage-buliba oltott nyomozás története a legnagyobb pécsi zenei sztárokkal.

Az előzetes itt látható: pecsiszal.hu

 

Forrás: PÉCSI SZÁL

Borító- és leadképek: (c) PÉCSI SZÁL / Polhodzik Ádám 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Interjú Mundruczó Kornéllal a filmes és a színházi lét különbségeiről
May el-Toukhy: Szívek királynője
Interjú Zurbó Dorottya dokumentumfilm-rendezővel az univerzális történetek megkereséséről, a nézőkhöz vezető útról és a kitartás szerepéről

Más művészeti ágakról

Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés