bezár
 

színház

2019. 05. 15.
Opera. Most. Másképp.
Júliusban ismét megrendezésre kerül az Armel Opera Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az évente öt új produkciót bemutató Armel Opera Fesztivál nemzetközi tehetségkutató versennyel párosul. Július 4-én és 5-én két magyar produkciót láthat a közönség Bécsben, amelyekre a belépőjeggyel rendelkezők ingyenesen utazhatnak. 

Az Armel Opera Fesztiválon 2008 óta operaritkaságokat és kortárs műveket láthat a közönség. Az Armel Operaversenyen a szakmai zsűri az énekesek hangi kvalitásai mellett a színészi képességeiket is értékeli. A versenyen két fordulóban kiválogatott énekesek a megmérettetés utolsó lépcsőjeként az Armel Opera Fesztivál egyik előadásában bizonyíthatnak és nyerhetik el a Legjobb Előadó díjat.

Szkéné színház

A fesztivál nyitónapján, július 2-án a Müpában az Izlandi Operaház Brothers című produkcióját láthatja a közönség a világhírű Kasper Holten rendezésében. Holten világhírű operarendező a sajátos „északi stílusú” operaesztétika megalapozója, ezért a kuriózumra vágyó operarajongók számára kihagyhatatlan az előadás. A Brothers című operát a világon először 2017-ben mutatták be a dániai Aarhus-ban, Európa Kulturális Fővárosában és nagy izgalommal készül a társulat a budapesti bemutatóra.

Július 3-án, egy belga produkció, az Egy eltűnt férfi naplója című kortárs mű bemutatója lesz Ivo van Hove rendezésében, szintén a Müpa Fesztiválszínházban.  Ivo van Hove az Internationaal Theater Amsterdam alapítója, számos nemzetközi opera és színházi előadás létrehozója, rangos szakmai díjak birtokosa. Nevét Európa experimentális rendezői között jegyzik.

A Muziektheater Transparant a kortárs zeneszínház számára biztosít helyszínt. A művészi és szociális témákból kiindulva a produkciós társulat intenzív párbeszédet folytat a különböző művészeti ágakból érkező művészekkel, hogy zenés színházat teremtsen, azt megújítsa és bemutassa a nagyközönségnek. 

Az Armel Opera Festival két magyarországi előadást mutat be Bécsben, a MuTh Színházban, Konzertsaal der Wiener Sängerknaben. Mozart: Figaro házassága c. művét Szabó Máté rendezésében július 4-én láthatja a közönség. Érvényes belépőjeggyel rendelkező nézőink részére ingyenes Armel Operabuszt indítunk Budapestről a fesztivál bécsi előadásainak helyszínére, a MuTh Színházba.

A Figaro házasságát a Co-Opera nemzetközi operaszínpadokon is jól ismert kiváló énekesei mellett a Győri Nemzeti Színház karmestere, énekkara és zenekara közreműködésében kerül bemutatásra. Július 5-én Dargay Marcell-Horváth Csaba: El valahová című operájának ősbemutatóját tartjuk Bécsben, Horváth Csaba rendezésében.  Az előadás az Artisjus-díjas magyar zeneszerző, illetve Horváth Csaba rendező–koreográfus és az általa vezetett Forte Társulat művészeivel, két operaénekessel, továbbá a Metrum Ensemble és a Trafó Kortárs Művészetek Háza együttműködésében jött létre, a bécsi bemutató után Budapesten, a Trafóban lesz műsoron.

Az idei Armel Opera Fesztivál záróelőadására július 6-án a Müpában kerül sor. Mozart Don Giovanni című remekművét Alföldi Róbert Ecuadorban állítja színpadra az Ecuadori-Magyar Zeneművészeti Alapítvány és az Armel Opera Fesztivál koprodukciójában.

A rangos nemzetközi zsűri a legjobb produkciót is díjazza. Az eredményhirdetésre július 7-én kerül sor a Müpa Üvegteremben.  Az Armel Opera Festival bemutatóit a francia-német ARTE Concert minden évben élőben közvetíti, az előadások további féléven át a csatorna honlapján felvételről elérhetők az operarajongók széles közönsége számára. 

További információk: armelfestival.org
Fotók: Laura Makabresku

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről
színház

Ordító sokaság Ordító sokaság
Színház a karanténból: Jane Eyre színházban és neten 2 in 1
színház

Képzelet és más drogok Képzelet és más drogok
Opera a karanténból: Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operája Párizsból
színház

Haláltól születésig Haláltól születésig
Requiem otthon: Mozart gyászmiséje Castellucci rendezésében

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A siker az ember élete A siker az ember élete
Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről
art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés