bezár
 

színház

2019. 05. 15.
Opera. Most. Másképp.
Júliusban ismét megrendezésre kerül az Armel Opera Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az évente öt új produkciót bemutató Armel Opera Fesztivál nemzetközi tehetségkutató versennyel párosul. Július 4-én és 5-én két magyar produkciót láthat a közönség Bécsben, amelyekre a belépőjeggyel rendelkezők ingyenesen utazhatnak. 

Az Armel Opera Fesztiválon 2008 óta operaritkaságokat és kortárs műveket láthat a közönség. Az Armel Operaversenyen a szakmai zsűri az énekesek hangi kvalitásai mellett a színészi képességeiket is értékeli. A versenyen két fordulóban kiválogatott énekesek a megmérettetés utolsó lépcsőjeként az Armel Opera Fesztivál egyik előadásában bizonyíthatnak és nyerhetik el a Legjobb Előadó díjat.

Szkéné színház

A fesztivál nyitónapján, július 2-án a Müpában az Izlandi Operaház Brothers című produkcióját láthatja a közönség a világhírű Kasper Holten rendezésében. Holten világhírű operarendező a sajátos „északi stílusú” operaesztétika megalapozója, ezért a kuriózumra vágyó operarajongók számára kihagyhatatlan az előadás. A Brothers című operát a világon először 2017-ben mutatták be a dániai Aarhus-ban, Európa Kulturális Fővárosában és nagy izgalommal készül a társulat a budapesti bemutatóra.

Július 3-án, egy belga produkció, az Egy eltűnt férfi naplója című kortárs mű bemutatója lesz Ivo van Hove rendezésében, szintén a Müpa Fesztiválszínházban.  Ivo van Hove az Internationaal Theater Amsterdam alapítója, számos nemzetközi opera és színházi előadás létrehozója, rangos szakmai díjak birtokosa. Nevét Európa experimentális rendezői között jegyzik.

A Muziektheater Transparant a kortárs zeneszínház számára biztosít helyszínt. A művészi és szociális témákból kiindulva a produkciós társulat intenzív párbeszédet folytat a különböző művészeti ágakból érkező művészekkel, hogy zenés színházat teremtsen, azt megújítsa és bemutassa a nagyközönségnek. 

Az Armel Opera Festival két magyarországi előadást mutat be Bécsben, a MuTh Színházban, Konzertsaal der Wiener Sängerknaben. Mozart: Figaro házassága c. művét Szabó Máté rendezésében július 4-én láthatja a közönség. Érvényes belépőjeggyel rendelkező nézőink részére ingyenes Armel Operabuszt indítunk Budapestről a fesztivál bécsi előadásainak helyszínére, a MuTh Színházba.

A Figaro házasságát a Co-Opera nemzetközi operaszínpadokon is jól ismert kiváló énekesei mellett a Győri Nemzeti Színház karmestere, énekkara és zenekara közreműködésében kerül bemutatásra. Július 5-én Dargay Marcell-Horváth Csaba: El valahová című operájának ősbemutatóját tartjuk Bécsben, Horváth Csaba rendezésében.  Az előadás az Artisjus-díjas magyar zeneszerző, illetve Horváth Csaba rendező–koreográfus és az általa vezetett Forte Társulat művészeivel, két operaénekessel, továbbá a Metrum Ensemble és a Trafó Kortárs Művészetek Háza együttműködésében jött létre, a bécsi bemutató után Budapesten, a Trafóban lesz műsoron.

Az idei Armel Opera Fesztivál záróelőadására július 6-án a Müpában kerül sor. Mozart Don Giovanni című remekművét Alföldi Róbert Ecuadorban állítja színpadra az Ecuadori-Magyar Zeneművészeti Alapítvány és az Armel Opera Fesztivál koprodukciójában.

A rangos nemzetközi zsűri a legjobb produkciót is díjazza. Az eredményhirdetésre július 7-én kerül sor a Müpa Üvegteremben.  Az Armel Opera Festival bemutatóit a francia-német ARTE Concert minden évben élőben közvetíti, az előadások további féléven át a csatorna honlapján felvételről elérhetők az operarajongók széles közönsége számára. 

További információk: armelfestival.org
Fotók: Laura Makabresku
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Testvérek között Testvérek között
Tisztasági festés - a Stereo Akt előadása a Trafóban
Yoann Bourgeois: Éjféltájt (Minuit) a BTF-en
Mandana – Cirkuszművészet újra álmodva. Circus Krone, München

Más művészeti ágakról

Interjú Rév Marcell operatőrrel rendezőkről, trendekről, filmekkel eltöltött évekről
építészet

Hatalmas méhkaptárra emlékeztető építmény New Yorkban
Thomas Heatherwick nagyot álmodott


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés