bezár
 

színház

2019. 05. 19.
Inversedance – kettős ősbemutatóval zárul az évad
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Páratlan táncszínházi élményt garantálnak az Inversedance Társulat művészei a Zsidó Művészeti Napok záróeseményeként bemutatásra kerülő „Panta Rhei” esten, június 2-án a közelmúltban megnyílt Nemzeti Táncszínház nagytermében.

Fodor Zoltán művészeti vezető felkérésére két elismert alkotó érkezett az Inversedance Társulathoz. A koreográfusok komoly nemzetközi karriert tudhatnak maguk mögött. 

Szkéné színház

Idan Sharabi korábban több olyan ikonikus együttesnek volt tagja, mint a Nederlands Dans Theater, vagy a Batsheva Dance Company; Juhász Péter pedig korábban a Les Ballets C de la B, jelenleg pedig az Emanuel Gat Dance táncművésze.

A Társulat számára készített új koreográfiáikban mindketten  fontos társadalmi témákkal foglalkoznak, létezésünk, mindennapi életünk kérdéseit boncolgatják a színpadon. 

A Panta Rhei kortárs táncszínházi est nézői rendkívül intim és egyedi élmény részesei lehetnek. Az alkotók izgalmas játékot ígérnek ösztöneinkkel, szokásainkkal, a szexualitás és az önazonosság kérdéseivel, egymáshoz és önmagunkhoz való kapcsolatunkkal. Kicsit talán mindannyiunk személyes története elevenedik majd meg a színpadon.

A Panta Rhei nem más, mint egy órányi felfedezés és kutatás két alkotói stílusban, ám mégis megannyi találkozási ponttal.

Juhász Péter Taka című koreográfiája alapgondolatát Seneca örökérvényű kérdései adják, az emberi viselkedést kutatja az idő és a pillanat értékének relációjában. 

Idan Sharabi Habit című darabjának női alakjai lehántják rétegeiket: nemük, identitásuk, szokásaik körforgását, új értelmezéseket keresve hovatartozásukban, viselkedésükben, szexualitásukban. 

A bemutató partnerei, támogatói: NKA, Előadó- és Alkotóművészetért Alapítvány, Izrael Állam Nagykövetsége Magyarországon, Zsidó Művészeti Napok.
Fotó: Csendes Krisztina

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
A 14. Frankofón Filmnapokról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés