bezár
 

art&design

2019. 05. 19.
Licitálhat: festmények, ékszerek, ezüst tárgyak, bútorok
Háromnapos jubileumi árverést tart a Nagyházi Galéria és Aukciósház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Licitálhat: festmények, ékszerek, ezüst tárgyak, bútorok Huszonöt éves fennállását ünnepli a Nagyházi Galéria és Aukciósház, amelynek jubileumi aukcióján egy Carlo Cignaninak tulajdonított, 1680 körül készült festményre, Aba-Novák Vilmos Hátaktjára, valamint 19-20. századi bútorokra, festményekre, ezüst tárgyakra és ékszerekre licitálhatnak az érdeklődők május 28. és 30. között Budapesten.

A galéria jubileumi aukcióval tiszteleg az alapító, Nagyházi Csaba emléke előtt. A háromnapos jubileumi aukció gazdag kínálatából komoly szakmai érdeklődésre tarthat számot a Carlo Cignaninak (1628-1719) tulajdonított Dionysos és Eros Hephaistos műhelyében című, 1680 körül készült festmény, amelynek kikiáltási ára 55 millió forint. A méretében is impozáns védett festmény a szakértők számára is fejtörést okozó ikonográfiai témát dolgoz fel.

Aba-Novák Vilmos több helyen kiállított és reprodukált monumentális hatású Hátaktja Vulkovics Katalint, Katót, a művész feleségét ábrázolja, aki 1921-tól állandó modellje volt férjének. A művész korai kubisztikus korszakának darabját a festő élete végéig műterme falán őrizte. A kép kikiáltási ára 42 millió forint.

Josef Israëls (1824-1911) Vihar után című 1858-as festményének kikiáltási ára 17 millió forint. Mint írják, a hágai iskola egyik legjelentősebb mesterének alkotása szerepelt a Magyar Nemzeti Galéria 1995-ben rendezett, a hágai festőiskolát bemutató nagyszabású kiállításán is. 

Mindezek mellett a festménykínálatban szerepelnek még Donáth János, Barabás Miklós és Benczúr Gyula portréi, Molnár József Fürdő után című impozáns méretű alkotása, a neves belga festő, Gustave Léonard de Jonghe társasági portréja, Mészöly Géza két kisméretű tájképe, Gulácsy Lajos Rokokó kerti jelenete, valamint Vaszary János, Iványi Grünwald Béla, Batthyány Gyula, Czóbel Béla, A. Tóth Sándor, Egry József, Patkó Károly, Kmetty János és Perlrott Csaba Vilmos művei is. 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés