bezár
 

film

2019. 05. 21.
Alla Zingara: péntektől látható
Halász Glória filmje a 100 Tagú Cigányzenekarról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pénteken mutatják be a Romani Film Fest keretében az Alla Zingara címmel készült dokumentumfilmet, amely a világhírű, mégis sajátosan magyar 100 Tagú Cigányzenekar és muzsikusainak életébe kalauzolja el a nézőket.

A másfél éven át forgatott, különleges képi világú zenés filmben a közönség megismerheti a 100 Tagú Cigányzenekar néhány tagjának életét, a zene életükben betöltött szerepét, amely a legnehezebb helyzetekben nyújtott számukra kapaszkodót, és nem ritkán több nemzedéken keresztül öröklődött - olvasható a film készítőinek közleményében.

Miközben a néző betekintést nyer a zenészek és az együttes hétköznapjaiba, a zenekar hónapokon keresztül arra készül, hogy visszatérjen egykori nagy sikereinek helyszínére, Moszkvába.

A filmet a 9. Romani Film Fest keretében láthatja először a közönség pénteken, az Art+ Cinemában, ahol az ingyenes vetítés után közönségtalálkozóval várják a nézőket a főszereplők és az alkotók.

Az Alla Zingara a Filmfabriq gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, rendezője Halász Glória, aki többek között a Mi ez a cirkusz?, a Három tánc című filmek, valamint az Egyesült Államokban, az ENSZ filmfesztiváljának (United Nations Association Film Festival) fődíját elnyert Rupa butikja című munka alkotója is. (Interjúnk itt olvasható vele.)

Képek: https://www.facebook.com/romanifilmfest/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés