bezár
 

irodalom

2019. 06. 09.
Pályakezdő szerzők jelentkezését várják a Véneki Alkotótáborba
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pályakezdő írók, költők, kritikusok és műfordítók jelentkezését várják a véneki alkotótáborba, amelyet június 27. és 30. között rendez meg tizenegyedik alkalommal a Hermaion Irodalmi Társaság és a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ).

Az alkotótábor résztvevői kis létszámú munkacsoportokban tanulhatnak egymástól és tapasztalt pályatársaiktól, valamint közös irodalmi programokon szélesíthetik látókörüket. A próza munkacsoportot Vida Gábor, a lírát Zsille Gábor, a kritikát Vass Norbert vezeti. Idén egy magyar-angol-török nyelvű műfordító műhely is alakul a táborban - olvasható a szervezők közleményében.

Nem csupán a műfordító műhely jelent újdonságot, hanem a település is nagyobb szerepet kap a Véneki Alkotótábor idei programjában. A Duna menti falut mutatja be a megújuló véneki helytörténeti kiállítás, amelyet Perger Gyula muzeológus és néprajzkutató tárlatvezetésével tekintenek meg a táborozók. A tábor szakmai programja hagyományosan egy központi téma köré szerveződik, amely idén a folyó lesz.

A négynapos rendezvény idén is felolvasással zárul, amelyen minden résztvevő bemutathatja a táborban született alkotásait. Ebben az évben nem csupán egymáshoz, hanem a falu közösségéhez is szólhatnak, ugyanis a felolvasás ezúttal kilép a tábor kereteiből, és bárki ellátogathat rá.

HIRDETÉS

banner

A táborra a jelentkezési határidő június 10., hétfő.

Képek: https://www.facebook.com/venekialkototabor/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Mitől tudsz olyan édes lenni, mint a méz? Mitől tudsz olyan édes lenni, mint a méz?
Kálmán C. György: „Dehogyis terem citromfán”. Irodalomelméleti írások. Balassi Kiadó, Budapest, 2019, 240 oldal, 2600 Ft
irodalom

Beleolvasó egy alternatív Trianonba Beleolvasó egy alternatív Trianonba
Nézzünk bizakodva a múltba! című novelláskötettel jelentkezik a Cser Kiadó
irodalom

Hullaszagról, frissességről Hullaszagról, frissességről
Újabb válasz Nényei Pálnak

Más művészeti ágakról

Színház a karanténból: Milo Rau LENIN című előadásáról
Interjú Rab Gyula tenor énekművésszel az énektanulmányok adta lehetőségekről, szerepeiről, hatásról és sikerről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés