bezár
 

irodalom

2019. 06. 09.
Pályakezdő szerzők jelentkezését várják a Véneki Alkotótáborba
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pályakezdő írók, költők, kritikusok és műfordítók jelentkezését várják a véneki alkotótáborba, amelyet június 27. és 30. között rendez meg tizenegyedik alkalommal a Hermaion Irodalmi Társaság és a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ).

Az alkotótábor résztvevői kis létszámú munkacsoportokban tanulhatnak egymástól és tapasztalt pályatársaiktól, valamint közös irodalmi programokon szélesíthetik látókörüket. A próza munkacsoportot Vida Gábor, a lírát Zsille Gábor, a kritikát Vass Norbert vezeti. Idén egy magyar-angol-török nyelvű műfordító műhely is alakul a táborban - olvasható a szervezők közleményében.

Nem csupán a műfordító műhely jelent újdonságot, hanem a település is nagyobb szerepet kap a Véneki Alkotótábor idei programjában. A Duna menti falut mutatja be a megújuló véneki helytörténeti kiállítás, amelyet Perger Gyula muzeológus és néprajzkutató tárlatvezetésével tekintenek meg a táborozók. A tábor szakmai programja hagyományosan egy központi téma köré szerveződik, amely idén a folyó lesz.

A négynapos rendezvény idén is felolvasással zárul, amelyen minden résztvevő bemutathatja a táborban született alkotásait. Ebben az évben nem csupán egymáshoz, hanem a falu közösségéhez is szólhatnak, ugyanis a felolvasás ezúttal kilép a tábor kereteiből, és bárki ellátogathat rá.

A táborra a jelentkezési határidő június 10., hétfő.

Képek: https://www.facebook.com/venekialkototabor/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

irodalom

Életvezetési tanácsok és világmegfejtések az ókor rabbijaitól, modern köntösben Életvezetési tanácsok és világmegfejtések az ókor rabbijaitól, modern köntösben
Az Atyák tanításai, Magvető Kiadó - Mazsihisz, 2019, 3299 Ft
irodalom

A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között
Hajas Tibor korszerűtlen korszerűsége
A Papír Brigád Vilnában

Más művészeti ágakról

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés