bezár
 

zene

2019. 06. 27.
Megjelent a Transforming Traditions
Hazai előadók frissen megjelent lemeze
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Megjelent a Transforming Traditions Transforming Traditions (Hagyományok átformálva) címmel jelent meg Győri Noémi legújabb lemeze, mely különleges megszólaltatásban tárja elénk a fuvola-gitár kettősének világát: Haydn, Mozart és Beethoven műveiből készült friss zenei átiratokon, továbbá egy eredeti Giuliani szerzeményen keresztül. A felvételen hallható korszakos mesterművek fuvolára és gitárra való átiratait a fuvolaművész Koltai Katalin gitárművésszel együttműködve alkotta meg és vette lemezre. Az album ötvözi a duó stílusát egyedülállóan jellemző intim áttetszőséget, érzékenységet és gazdag zenei hangzást.

Az új lemez a The Classical Flute and Guitar (Klasszikus fuvola és gitár), avagy CFG Projekt részeként látott napvilágot, mely 2015-ben indult útjára és amely Győri Noémi előadóművészi doktori kutatásának központi témáját alkotta a londoni Királyi Zeneakadémia égisze alatt. Az intézmény nívós PhD programjának történetében Győri Noémi az első fuvolaművész, kutatásai során a fuvola és gitár duó átfogó újraértelmezését tűzte ki céljául, merőben új és merész repertoár megalkotásával. Noémi disszertációja hamarosan végső formát ölt és elérhető lesz a nagyközönség számára is.

Klasszikus kedvencek 2018.

A művészek az együttes műfaji határait feszegetve, a fuvola gitár duó egy teljesen új kifejezési módját hozzák felszínre a két hangszer eleven, színes párbeszédével, Haydn Hob. XVI:37 D-dúr és Hob. XVI:30 A-dúr szonátáinak, Mozart K. 397 d-moll fantáziájának, Beethoven No.26, Op.81a ‘Les Adieux’ szonátájának és Giuliani Grand Duo Concertantjának
egyedi tolmácsolása révén.

A lemezt bemutató rövid videó itt látható

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

zene

Az iguána sikolya Az iguána sikolya
Iggy Pop on/off
Ken Vandermark és a Marker koncertje a Grencsó Kollektíva tagjaival
Nagy Csaba és Sárai Gábor lantduettje a Régi Zene Napján

Más művészeti ágakról

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
Esterházy az Ódry Színpadon
A zuhanás sokkja a MáSzínházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés