bezár
 

irodalom

2019. 07. 04.
Idén is FISZ-tábor július 17-től
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is FISZ-tábor július 17-től A Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) nyolcadik alkalommal rendezi meg nyári táborát, idén ismét a Szokolya melletti Királyréten 2019. július 17. és 21. között.

Az ötnapos irodalmi rendezvény számos szakmai programot tartogat: az érdeklődők Balla Zsófiával, Bereményi Gézával, Csányi Vilmossal és Háy Jánossal hallgathatnak beszélgetéseket délutánonként. Napközben líra-, próza-, kritika-, műfordító műhelyekben dolgozhatnak a jelentkezők, este pedig felolvasásokon, szakmai beszélgetéseken, társtudományi,
társművészeti programokon vehetnek részt.

A FISZ-tábor célkitűzése, hogy évről évre tartsa karakterét és színvonalát, ugyanakkor meglepetéssel is várja az érdeklődőket, ezért a szervezők mindig újraalkotják a tábor programját. Királyrétre kisvasúttal is lehet érkezni, a FISZ-vasúton pedig felolvasó kalauzok kísérnek. Ha nem ebben a FISZ-táborban, akkor hol máshol főznél Péterfy-Novák Évával? Az újdonságok mellett csak ami jól bevált, az marad változatlan. A reggeli Bevezetés a szépirodalomba és az esti buli között a leghatékonyabb írói-szerkesztői gyakorlat, a kis csoportokban zajló műhelymunka az, amiben kiváló szakemberek segítenek. A kritikaműhely vezetője Károlyi Csaba, a prózáé Szilasi László és Selyem Zsuzsa, Nádasdy Ádámmal és Lövétei Lázár Lászlóval dolgozhatnak a líraműhelyek résztvevői, míg a műfordító műhely vezetője Horváth Viktor lesz. Ez utóbbi műhelyben ráadásul a szeptemberi PesText nemzetközi irodalmi fesztivál előkészítése is zajlik majd: számos szöveget itt, a FISZ-táborban fordítanak le visegrádi nyelvekről magyarra a műfordítók.

A tábor első napjának estéjén tapasztalt pályatársak mutatják be a FISZ új kötetes szerzőit: Seres Lili Hannát Turi Tímea, Vass Norbertet Totth Benedek, Jassó Juditot Mán-Várhegyi Réka, Fodor Balázst pedig Nemes Z. Márió. Ezt követően nem marad el a FISZ-Kalligram Világirodalmi Sorozatának, a Horizontok frissen megjelent köteteiről (Xaver Bayer: Az átlátszó kezek, Ricardo Piglia: Az eltűnt város, Rafael Pinedo: Plop, Ivan Wernisch: Út Asgábádba) való beszélgetés sem.

A táborlakók megismerkedhetnek a FISZ partnerkiadója, az Erdélyi Híradó Kiadó új könyveivel, lesz FISZ-mozi és mozira hangolódás Bereményi Gézával, kerekasztal-beszélgetés 1919-ről, Patócs Lászlóval, Szécsi Noémivel, Hatos Pállal és Kocsis Árpáddal.

Természetesen nem maradhat ki idén sem a zene: Egyed Márton énekes-dalszerző, a BOZO és a SKEEMERS szintén a tábor vendégei lesznek.

További információ és a letölthető jelentkezési lap a FISZ honlapján vagy Facebook-oldalán található. 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bodor Ádám – Sinistra körzet
Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége

Más művészeti ágakról

Rodrigo Sorogoyen – Leticia Dolera – Carlos Marques-Marcet – Elena Martín – Paula Ortiz: Otthon
színház

Színház a koronav végén (3) Színház a koronav végén (3)
Artus, Kovalik Balázs Társulata, Mozgó Ház*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés