bezár
 

irodalom

2019. 07. 19.
Teljes a III. Nyolc Ág Művésztábor programja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Nyolc Ág Művésztábor harmadik alkalommal nyitja meg kapuit az alkotópalánták előtt. A szervezők idén is négy tematikus napra osztották a programot; ez a négy felvonás kiegészül egy nulladik nappal is, amit az érkezésre szánhatnak azok, akik messziről keresik fel Kámot és a pénteki napon is szeretnének már a kezdetektől részt venni a rendezvényeken.

Az első tábort 2017-ben szervezték az f21.hu szerkesztői és azok barátai, hogy az oldal körül formálódó, ugyanakkor még kiforratlan és zöldfülű társaságot szorosabban kössék össze a személyes ismeretségek és élmények. Az ars poetica leglényegesebb eleme az értékesen, családiasan és kötetlenül eltöltött idő lett – ezt az örökséget vitte tovább a tavalyi, 2018-as találkozó, amely már összeszedettebb, külsősöket is megszólító rendezvénnyé vált.

A 2019-es, harmadik tábor az előző alkalmak erényeit szeretné ötvözni azzal a törekvéssel, hogy a művészet iránt érdeklődő résztvevők a személyes ismeretségek és találkozások útján egyre inkább betagozódjanak a magyar kultúra fősodrába. Ezt a célkitűzést a szervezők relevánsnak érzik, hiszen a táborlakók túlnyomó többsége újságíró, zenész, képzőművész, színházi ember vagy más szoros kapcsolatban áll a művészettel. Az imént említett célokhoz a tábor lentebb olvasható programja is igazodik, amely annak is bizonyítéka, hogy a lassú, fokozatos építkezés kifizetődő és a bizalmat (amellyel akár a hazai zenei vagy irodalmi élet ismertebb nevei tüntetik ki a tábort és a weblapot) csak kemény munkával lehet elnyerni – és ez így helyes. A tábor két védnöke Háy János és Beck Zoltán, a fellépők pedig sokszor a meghívó közösség elveit bőven elegendőnek tartották, hogy megtiszteljék a kámi művésztábort.

Összefoglalva, a Nyolc Ág Művésztábor egy vidéki kezdeményezés, amely családias, de nem bennfentes és csak hidakat szeretne építeni, árkot ásni soha: hidakat a vidék és főváros között, az “élő kánon” arcai és az újabb hullámok fiataljai között. Nagyon fontos, hogy a tábor szimbiózisban létezik a faluval, amelynek közössége és önkormányzata példaértékűen támogatja a kezdeményezést: segítséggel, segítő kezekkel, anyagi eszközökkel és természetesen türelemmel is – a tábor pedig mindent megtesz, hogy országosan is hírét vigye a község szeretetének.

Program:

Augusztus 8. – Érkezés

Augusztus 9. – Dráma és képzőművészet

Délelőtt / Horváth Máté – Betekintés a bársonyfüggöny mögé – Drámajátékok, improvizáció, beszédtechnika, mozgástréning és kreatív zene szabadon

13:00 / Ebéd

14:30 / Kiállításmegnyitók: Vad Art és Vincze Márton kiállítása a régi iskola épületében

17:00 / Táncworkshop – Németh Míra moderálásával

19:00 / Doma Bence akusztikus koncert

Este / Filmnézés, és impulzusokból alkotás – Tarr Béla: Torinói ló

Augusztus 10. – Irodalmi nap

09:00 / Líraműhely Magolcsay Nagy Gáborral (8 fő)

11:00 / Slamworkshop – Székely Zoárd moderálásával (Savaria Slam Poetry)

13:00 / Ebéd

14:00 / Hévíz folyóirat lapszámbemutató (Vendég: Fehér Renátó, VAJNA ÁDÁM)

15:30 / Land-art irodalom Takács Zsuzsa és Petri György verseivel

19:00 / Tábortűz – Kihelyezett Savaria Irodalmi Műhely

Augusztus 11. – Zene

Délelőtt / Bortúra a kámi szőlőhegyen (borverses feladatok)

13:00 / Ebéd

15:30 / Dob workshop

18:00 / Grabovski koncert

19:00 / Kerekasztal beszélgetés a modern magyar zenei kultúráról

Nyolc órától: 
– Aurevoir. koncert
– Eticatt koncert
– IDEGEN koncert

Augusztus 12. – Dráma és képzőművészet

10:30 / Nyomdázz csomagolásmenteset – Egyedi Laud zsákok készítése

10:30 / Ötvös workshop

13:00 / Ebéd

15:00 / Trashről és Lélekről – Beszélgetés Marton Zitával

19:30 / Herkules sarok – avagy egy szobor élete felolvasószínházi előadás 
– Előadják: Sipos László Márk, Horváth Nóra

21:00 / Záróbuli

A program teljes ideje alatt lehetőség lesz egy Odüsszeia-beli erőpróbára: Kocsis Marcell vezetésével íjászversenyen mutathatják meg tudásukat azok, akik férfias erőpróbára vágynak – az ókori hős nyomdokain, de Hemingway szellemében. További játékokra, számháborúra, bokszmeccsre és focimeccsre is biztatnak a szervezők – elvégre a Vasi Hegyháton hagyománya van a virtuskodásnak.

A tábor díja 1500 Ft/fő/nap, ami tartalmazza az étkezést, az eszközöket és az egyéb ellátásokat. Szállás kapcsán a fedett helyszín befogadóképessége korlátozott, így, aki csak teheti, sátorral és hálózsákkal is készüljön – a kámi erdős park felejthetetlen és szabad élménnyel ajándékoz meg.

A regisztrációs űrlapot ide kattintva tölthetőki.

A tábor Facebook-oldala itt, eseménye itt érhető el, a táborhoz tartozó nyílt csoport pedig itt.

Fotók: Bodorkós Máté

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kövek. Barkácsolás, gyűjtögetés és Adalbert Stifter
A FISZ Változó örökség című irodalmi délutánja
irodalom

Egy szamosújvári polgár karikatúrája Egy szamosújvári polgár karikatúrája
Törös Tivadar Áfgánistán Vártán levelei című tárcagyűjteménye elé (Romanika Kiadó, Budapest, 2019.)
A Szépírók XV. Fesztiváljának második napja

Más művészeti ágakról

Corneliu Porumboiu: A hegyek szigete
6. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, BIDF
art&design

Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon
Interjú Simon-Mazula Tiborral pályakezdésről, az USA-ban töltött évekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés