bezár
 

zene

2019. 07. 18.
Megkezdődött a Campus Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megkezdődött a Campus Fesztivál Különleges műszerekkel és a tudományos felfedezés játékos formáival várja az idei Campus Fesztivál látogatóit a Debreceni Egyetem (DE) - közölte az intézmény tudományos rektorhelyettese szerdán, amikor a fesztivál nulladik napján megnyitotta az Egyetem tér elnevezésű rendezvényhelyszínt.

Csernoch László tájékoztatása szerint az egyetem harminc standján valamennyi tudományterületből kapnak játékos ízelítőt a fesztiválozók, de az idén sem marad el a népszerű "fesztiválfrigy": az "Egypár" programnak köszönhetően tavaly 150 fesztiválházasság köttetett az Egyetem téren.

A Nagyerdőben már sorjáznak a sorok a fesztivál bejáratánál, a zenekarok közben az esti koncertekre hangolnak: szerdán többek között a Quimby, a Bagossy Brothers Company és a Margaret Island koncertjével nyit Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseménye.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató elmondta: a nulladik napi programkínálat után a teljes fesztiválterületet csütörtöktől vehetik birtokba a látogatók. Idén 18 programhelyszínnel készültek a szervezők a sokszínűség, a biztonság, a komfortosság és a környezetvédelem jegyében. A zenei programkínálatban tíz kiemelt külföldi fellépő érkezik a Campusra, többek között a Dog Eat Dog és a Limp Bizkit, a mediterrán világ egyik legfelkapottabb dj-je, Willy William és a norvég zenei producer és dj, Alan Walker. 

Mintegy ezer zenész fordul meg a fesztivál négy napja alatt, a 248 zenei fellépőből a szervezők nem hagyták ki a helyi tehetségeket sem, több mint 60 debreceni zenekar és dj lép színpadra.

Hozzátette: új fejezet kezdődik az idén a Campus Fesztivál életében. A Debrecenben egyre népszerűbb nagyerdei Békás-tó területén a Campus Fesztivál kísérő eseményeként július 19-én és 20-án a művészeté lesz a főszerep: első alkalommal mutatkozik be a Campus ART, ahol a látogatók megismerkedhetnek a művészetek színes világával és interaktív módon kipróbálhatják, melyik művészeti terület áll hozzájuk legközelebb.

A vidámparkban egy külön fesztivál várja a gyerekeket. A Campus KID egyszerre mutatja be a digitális és virtuális világ játékainak hazai hőseit és a hagyományos játékok világát. 

A Campus Fesztivál a számos programon és attrakción kívül több közérdekű és kényelmi szolgáltatást kínál, a fesztivál területén idén is kártyával lehet fizetni - mondta a fesztiváligazgató.

Kép forrása: jegy.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
JPEGMAFIA & Danny Brown: SCARING THE HOES
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés