bezár
 

színház

2019. 07. 26.
Gdanskban az Aradi Kamaraszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gdanskban az Aradi Kamaraszínház Európa egyik legszínvonalasabb seregszemléjén, a 23. Gdanski Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon vesz részt az Aradi Kamaraszínház, amely a Rosencrantz és Guildenstern halott című produkciót mutatja be.

A Tapasztó Ernő által színpadra állított előadás az Aradi Kamaraszínház, a Gyulai Várszínház és az Aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház együttműködésében készült, fellép benne a The Tiger Lillies brit zenekar.

Szkéné színház

"Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy az Aradi Kamaraszínház bekerült a nemzetközi színházi élet elitjébe. A legfontosabb, hogy az elkövetkező években is olyan előadások szülessenek, amelyek ott lehetnek a legszínvonalasabb európai fesztiválokon" - mondta a rendező.

A nagy népszerűségnek örvendő lengyelországi fesztivál 2006-tól csatlakozhatott a Shakespeare Fesztiválok Európai Hálózatához is, mely olyan neves fesztiválközpontokat foglal magában, mint Neuss, Craiova, Kent, Barcelona, Ostrava, Gyula, Helsingör és London.

A gdanski fesztivál idén július 26. és augusztus 4. között látja vendégül a világ legizgalmasabb Shakespeare-produkcióit, köztük az aradi előadást is, olyan neves vendégek társaságában, mint például a berlini Deutsches Theater. A seregszemle 2017-ben elnyerte a Legjobb Európai Fesztivál díjat, amelyet az Európai Fesztiválok Szövetségének nemzetközi zsűrije ítél oda az Európai Parlament és az Európai Bizottság támogatásával.

A kép forrása: esfn.eu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből
Interjú Rab Gyula tenor énekművésszel az énektanulmányok adta lehetőségekről, szerepeiről, hatásról és sikerről
színház

Mese a jó csábításáról Mese a jó csábításáról
Mikszáth Kálmán: A fekete kakas Fabók Mariann előadásában
Knut Hamsun Éhség című regényének adaptációja a Trafóban, Nagy Péter István rendezésében

Más művészeti ágakról

Bodor Ádám – Sinistra körzet
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A siker az ember élete A siker az ember élete
Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről
Judd Apatow: Staten Island királya
építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés