bezár
 

színház

2019. 07. 26.
Gdanskban az Aradi Kamaraszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gdanskban az Aradi Kamaraszínház Európa egyik legszínvonalasabb seregszemléjén, a 23. Gdanski Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon vesz részt az Aradi Kamaraszínház, amely a Rosencrantz és Guildenstern halott című produkciót mutatja be.

A Tapasztó Ernő által színpadra állított előadás az Aradi Kamaraszínház, a Gyulai Várszínház és az Aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház együttműködésében készült, fellép benne a The Tiger Lillies brit zenekar.

Szkéné színház

"Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy az Aradi Kamaraszínház bekerült a nemzetközi színházi élet elitjébe. A legfontosabb, hogy az elkövetkező években is olyan előadások szülessenek, amelyek ott lehetnek a legszínvonalasabb európai fesztiválokon" - mondta a rendező.

A nagy népszerűségnek örvendő lengyelországi fesztivál 2006-tól csatlakozhatott a Shakespeare Fesztiválok Európai Hálózatához is, mely olyan neves fesztiválközpontokat foglal magában, mint Neuss, Craiova, Kent, Barcelona, Ostrava, Gyula, Helsingör és London.

A gdanski fesztivál idén július 26. és augusztus 4. között látja vendégül a világ legizgalmasabb Shakespeare-produkcióit, köztük az aradi előadást is, olyan neves vendégek társaságában, mint például a berlini Deutsches Theater. A seregszemle 2017-ben elnyerte a Legjobb Európai Fesztivál díjat, amelyet az Európai Fesztiválok Szövetségének nemzetközi zsűrije ítél oda az Európai Parlament és az Európai Bizottság támogatásával.

A kép forrása: esfn.eu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
színház

Tarr Béla utolsó utáni szava Tarr Béla utolsó utáni szava
Missing People (Hiányzó emberek) Tarr Béla mozgó csendélete a Bécsi Ünnepi Heteken
Esterházy az Ódry Színpadon

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés