bezár
 

film

2019. 07. 31.
Terry Gilliam, Jorgosz Lantimosz és sok más a Cirko25-ön
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Teljes a Cirko25 – Ami kimaradt programja. Koreeda-retrospektív, Terry Gilliam, Jorgosz Lantimosz, Andrea Arnold és sok más alkotó filmje a szeptemberi fesztiválon. 

Szeptember 20. és 29. között a Cirko25 – Ami kimaradt fesztiválon olyan fontos filmeket láthat majd a közönség, amelyeket Magyarországon moziban még nem mutattak be. Látható lesz többek között a cannes-i filmfesztivál szemtelenül fiatal, többszörösen díjnyertes fenegyerekének, a kanadai Xavier Dolannak egy korábbi filmje, az Anyu; a Monty Pythonból ismert Terry Gilliam évtizedeken át készülő alkotása, a Don Quijote gyilkosa; valamint Paolo Sorrentinótól A család barátja. Az Oscar-díjas Sebastián Lelio Gloria című művét, Jorgosz Lantimosz (a nagy sikerű A homár és A kedvenc rendezője) Kutyafog című filmjét, illetve Jacques Audiard Rozsda és csont című drámáját is vetítik majd. A fesztiválon kiemelt figyelmet szentelnek a tavaly cannes-i Arany Pálmát nyert, Oscar-díjra is jelölt japán rendező, Koreeda Hirokazu művészetének: az alkotótól négy filmet is megnézhetnek a szerzői filmek iránt érdeklődő mozirajongók.

A fesztiválon vetített filmek listája:

  • American Honey (Andrea Arnold)
  • Anyu (Xavier Dolan)
  • Aquarius (Kleber Mendonca Filho)
  • A család barátja (Paolo Sorrentino)
  • Csoda (Koreeda Hirokazu)
  • Don Quijote gyilkosa (Terry Gilliam)
  • A fiam családja (Koreeda Hirokazu)
  • Gloria (Sebastián Lelio)
  • A kishúgunk (Koreeda Hirokazu)
  • Kutyafog (Jorgosz Lantimosz)
  • Rozsda és csont (Jacques Audiard)
  • Vihar után (Koreeda Hirokazu)

 

A Cirko-Gejzír a Lőrinc pap téren nyílt meg 25 évvel ezelőtt. Alapítói civilek voltak, akik elsősorban emberi jogi témájú, érzékenyítő, illetve fontos szerzői filmeket akartak megmutatni a budapesti közönségnek. A Cirko-Gejzír hamar Budapest egyik legfontosabb mozijává vált, ahol a filmvetítések mellett különleges kiállítások, rendezvények és könyvbemutatók is várták a közönséget. A mozi azóta elköltözött: most már az 5. kerületi Balassi Bálint utcában található, és három teremben vetít minőségi művészfilmeket, művészi igényű vígjátékokat és romantikus filmeket, dokumentumfilmeket, valamint fesztiváldíjas alkotásokat. Az alapításkor célként kitűzött érzékenyítés, illetve a filmek bemutatásán keresztül az emberi jogokért való kiállás továbbra is fontos része a mozi profiljának, ahol a rendszeres filmbemutatók mellett fesztiválokat is rendeznek.

Az ünnepi év eseményeiről a mozi weboldalán található további információ.

A Cirko-Gejzír Facebook-oldala itt, további információ a filmekről itt érhető el.

Forrás: Cirko-Gejzír/Cirko Film

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés