bezár
 

színház

2019. 08. 21.
A kassai Thália jubileumi műsorai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kassai Thália jubileumi műsorai Magyar szerzők művei és a zeneiség jellemzi a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjjal elismert ötvenéves kassai Thália Színház jubileumi évadát.

Czajlik József teátrumigazgató elmondta: társulatuk utazószínház, előadásaik ötven-hatvan százalékát különböző felvidéki és magyarországi helyszíneken játsszák, így folyamatosan jelen vannak vidéken, és olyanokhoz is eljutnak, akik másképp nem mennének színházba.

Szkéné színház

Az 1969-ben az alapításkor is ez volt a cél, amikor a komáromi társulatból kivált egy progresszívebb csapat. Kassán felvidékiek adományai segítségével alakították meg a színházat, ezt megköszönve kezdtek el tájolni, ami időközben alaptevékenységükké vált.

Elsőként Beke Sándor, a színház alapítója rendezésében Márai Sándor Kaland című színdarabját mutatják be, majd Malina Hedvig történetét dolgozzák fel. A Czajlik József által rendezett darab két felvonásban négy részből áll: első része opera, második operett, a harmadik egy oratórium, a negyedik pedig egy fórum lesz a nézőkkel.

Az évadban Mikszáth Kálmán A Noszty fiú esete Tóth Marival című művét László Sándor vajdasági színházigazgató rendezésében láthatja a közönség, majd pedig egy fiatal rendező, Rédli Károly a Parasztoperát állítja színpadra.

A kép forrása: jegy.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A 14. Frankofón Filmnapokról
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés