bezár
 

irodalom

2019. 08. 25.
Margó Fesztivál a Várkert Bazárban
Benne a Prae Kiadó programjai, könyvei
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Az irodalom és könyvkultúra központjává változtatja a Várkert Bazárt a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, melynek során látogatói a sokszínű magyar és világirodalmat is meg ismerhetik október 10. és 13. között.

A könyvvásáron negyven kiadó mutatja be az ősz legfrissebb könyvmegjelenéseit, emellett ötödik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat.    

A Margón olyan nemzetközileg elismert írók lépnek fel, mint az amerikai André Aciman, a svéd Elisabeth Asbrink, az amerikai Emily M. Danforth, a dán Sissel-Jo Gazan, a dán-norvég Kim Leine és az izlandi Jón Kalman Stefansson. Mindezek mellett több magyar szerző is itt mutatja be új kötetét.

Rendhagyó előadáson ismerteti meg a közönséggel Krasznahorkai László új regényét Haumann Péter színművész és Miklós Szilveszter dobos.

A fesztivál az Ivan & The Parazol zenés irodalmi utazásával indul, a VAN filmzenekar koncerttel egybekötve mutatja be a Rossz versek DVD-kiadásához készült novelláskötetet, végül pedig Lovasi András zárja majd a Margót.

A Margón az idén mikrokiadóból kis kiadóvá váló Prae újdonságait is bemutatjuk. Molnár T. Eszter Teréz, vagy a test emlékezete című regényéről Péterfy Gergely beszélget a szerzővel október 11-én este 8 órától a Kazamatában. Dedikálni fognak a következő szerzők szintén péntek este: Pintér Tibor fogja dedikálni A harmónia tébolya című történelmi krimijét, Zemlényi Attila Csonthéj című verseskötetét, L. Varga Péter Más tartományok című tanulmánykötetét, a Hallgatás című antológiát, valamint Szabó Attila A valós színterei című színháztudományos könyvét. Kapható lesz továbbá Görömbölyi Dávid Haverok, buli, Buddha című regénye, illetve Nincs vége. Ez a befejezés. - Tanulmányok Esterházy Péterről című tanulmánykötetünk.

Molnár T. Eszter fotóját Bach Máté készítette

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Margó fesztivál, 2019 – Ők is boldogan éltek? A férfiváltozat
irodalom

Irodalmi határátlépések Irodalmi határátlépések
Margó 2019 – Borges: Tangó, Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete és kortárs kínai science fiction
irodalom

A tudatosság határai A tudatosság határai
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 3. nap
irodalom

huszonegyedik #10 huszonegyedik #10
A sokfejű sárkány. Kommentárok a poszhumanizmushoz

Más művészeti ágakról

Hartung Attila: FOMO – Megosztod és uralkodsz
Todd Phillips: Joker
Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés