bezár
 

art&design

2019. 09. 05.
Elindult a Magyarország 365 fotópályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elindult a Magyarország 365 fotópályázat Professzionális és amatőr fotográfusok magas színvonalú képeit is várják a magyar kormány által kedden elindított Magyarország 365 fotópályázatra, melynek célja az ország értékeinek bemutatása.  

A fotópályázatra három kategóriában - táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint városi és vidéki közösségi életképek témában - küldhetnek pályaműveket a jelentkezők - közölte a kezdeményezés keddi budapesti sajtótájékoztatóján Kaiser Ottó fotográfus, a szakmai zsűri elnöke.

Mint hozzáfűzte, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Magyar Természetjáró Szövetséggel és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködésben kiírt pályázat képeit a fotopalyazat.magyarorszag.hu honlapra lehet feltölteni október 18-ig.

A zsűri olyan pályamunkákat vár, amelyek Magyarország épített és természeti kincseit mutatják be, technikai manipuláció nélkül - emelte ki Kaiser Ottó, hozzátéve: terveik szerint a legjobb fotókból Magyarországon és külföldön is nyílnak majd kiállítások.

A kategóriagyőztesek jutalma 1-1 millió, a második helyezetteké fejenként 500 ezer, a harmadik díjasoké 300 ezer forint lesz, és az internetes közönségszavazás győztesei is kategóriánként 1 millió forinttal gazdagodhatnak - mondta Kaiser Ottó.

A keddi sajtótájékoztatón mutatkozott be a pályázat szakmai zsűrije, melynek tagjai Kaiser Ottó mellett Keleti Éva és Kerekes Emőke fotográfusok, Szarka Klára fotótörténész, valamint Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója lesznek.

Keleti Éva hangsúlyozta: Magyarország szépségeit bemutatni olyan téma, amely várhatóan sokakat megmozgat. Mint hozzátette, reményei szerint a kiállítás nemcsak Magyarország, hanem a magyar fotó hírét is öregbíti majd a világban.

Kerekes Emőke többek között olyan képeket vár, amelyek új megfogalmazásban mutatják meg a magyar tájat, nemcsak dokumentálnak, hanem újraértelmeznek majd.

Szarka Klára elsősorban az emberi kapcsolatokról, a közösségekről remél színes képet, "életszagú beszámolókat", és nagyon bízik eddig rejtett tehetségek felbukkanásában is.

Tassy Márk kiemelte, hogy magyarként sokszor éppen a hazai tájat nehéz fotózni, hiszen a megszokott látványban nem mindenki tudja meglátni a különlegességet, reményei szerint azonban a pályamunkák között szép számmal lesznek ilyen felvételek.

Kép forrása: hirado.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal

Más művészeti ágakról

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés