bezár
 

film

2019. 09. 09.
Idén is Ars Sacra Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptember 14. és 22. között immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg az ország legrangosabb szakrális művészeti ünnepségsorozatát, az Ars Sacra Fesztivált. Határon innen és túl, több mint hatszáz ingyenes programmal, közel 400 helyszínen várják az érdeklődőket. A kiállítások, koncertek, színházi és irodalmi előadások, tematikus séták mellett negyedik éve a film mint műfaj is színesíti a fesztivál 9 napját.  

A június 30-i határidőre minden eddiginél több, összesen 100 alkotás érkezett be az Ars Sacra Filmfesztivál felhívására.

A beérkezett filmek jelentős része művészi színvonalon szól az emberi lét sokszínűségéről, a hit erejéről és az örök értékekről. A négytagú zsűri – Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Komlósi Orsolya producer és Gőbel Ágoston újságíró – döntése alapján a filmrajongók 42 alkotással ismerkedhetnek meg a Tabán Art Moziban 2019. szeptember 15. és 22. között, a 16:00-tól 20:00 óráig tartó ingyenes vetítéseken.

Olyan alkotókkal és alkotásokkal lehet találkozni, mint Rófusz Ferenc Az utolsó vacsora című filmje, Papp Gábor Zsigmond Szabó Magdáról (Szabó Magda világsikere) és a Kodály-módszerről (Kodály mindenkié) forgatott filmjei, valamint Nagy Ernő Sass Sylviáról készült műve (Szivárvány havasán), vagy Dala István A Szentföld varázslatos világáról készült alkotása. A Luther Márton életéről készült 10 részes sorozat utolsó két része is vetítésre kerül a filmfesztiválon.

Vetítésre kerül a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon legjobb dokumentumfilmnek választott A monostor gyermekei című film, illetve a 2019-es Magyar Filmdíj legjobb dokumentumfilm díjat nyert Gettó Balboa is.

A filmfesztivál szeptember 15-én a Kodály mindenkié (rendezte Kékesi Attila és Papp Gábor Zsigmond) című filmmel indul, és szeptember 22-én a Hűség (rendezte Szekeres Csaba) című alkotás vetítésével zárul. Szeptember 18-án, szerdán, a tematikus napon a rövid fikciós, animációs filmek kerülnek vetítésre.

A zsűri négy kategóriában ad ki díjakat: a filmfesztivál fődíja, egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, rövidfilm (animációs, fikciós, kísérleti). Az ünnepélyes díjátadóra az utolsó vetítési napon, 2019. szeptember 22-én, 19 órai kezdettel kerül sor.
 
A vetítések időpontjáról és a vetítésre kerülő filmekről bővebben a fesztivál honlapján és a Papageno Ars Sacra Fesztivál különszámából tájékozódhatnak az érdeklődők és nézők.

Az előadások ingyenesek, nullás jegyek a Tabán mozi pénztárában 2019. szeptember 5-től igényelhetők.

Forrás: Ars Sacra Filmfesztivál

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem

Más művészeti ágakról

A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés