bezár
 

film

2019. 09. 09.
Hamarosan kezdődik a CIRKO25 filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
25 éve nyílt meg a Cirko-Gejzír mozi. Budapest egyik legkarakteresebb art mozija szeptemberben filmfesztivállal ünnepel: a CIRKO25 – Ami kimaradt (szeptember 20–29.) programjába olyan fontos filmeket válogatnak össze, amelyeket Magyarországon moziban még nem láthattak a nézők. 

Látható lesz többek között a cannes-i filmfesztivál szemtelenül fiatal, többszörösen díjnyertes fenegyerekének, a kanadai Xavier Dolannak egy korábbi filmje, az Anyu; a Monty Pythonból ismert Terry Gilliam évtizedeken át készülő alkotása, a Don Quijote gyilkosa; valamint Paolo Sorrentinótól A család barátja. Az Oscar-díjas Sebastián Lelio Gloria című művét, Jorgosz Lantimosz (a nagy sikerű A homár és A kedvenc rendezője) Kutyafog című filmjét, illetve, Jacques Audiard Rozsda és csont című drámáját is vetítik majd. A fesztiválon kiemelt figyelmet szentelnek a tavaly cannes-i Arany Pálmát nyert, Oscar-díjra is jelölt japán rendező, Koreeda Hirokazu művészetének: az alkotótól négy filmet is megnézhetnek a szerzői filmek iránt érdeklődő mozirajongók. 

A fesztiválon vetített filmek listája:

American Honey (Andrea Arnold)

Anyu (Xavier Dolan)

Aquarius (Kleber Mendonca Filho)

A család barátja (Paolo Sorrentino)

Csoda (Koreeda Hirokazu)

Don Quijote gyilkosa (Terry Gilliam)

A fiam családja (Koreeda Hirokazu)

Gloria (Sebastián Lelio)

A kishúgunk (Koreeda Hirokazu)

Kutyafog (Jorgosz Lantimosz)

Rozsda és csont (Jacques Audiard)

Vihar után (Koreeda Hirokazu)

Az ünnepi év eseményeiről a mozi weboldalán található további információ.

A Cirko-Gejzír Facebook-oldala itt, információ a vetített filmekről itt érhető el.

Forrás: Cirko Film

HIRDETÉS

banner
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter – Máté Bori: A horror filozófiája
Corneliu Porumboiu: A hegyek szigete
6. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, BIDF


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés