bezár
 

art&design

2019. 09. 11.
Hantaï Simon a Gagosiannál
A világ legelismertebb galériája képviseli a magyar származású művészt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hantaï Simon a Gagosiannál 2019. szeptemberétől a Gagosian, a világ legtekintélyesebb kortárs galériája képviseli a magyar származású Hantai Simont, a háború utáni francia absztrakt festészet óriását. Az amerikai galérialánc októberben Párizsban rendez kiállítást legújabb művészének, melyen látható lesz a Kálmán Makláry Fine Arts tól kölcsönzött több jelentős Hantai alkotás is, értesítette a Kálmán Makláry Fine Arts a prae.hu művészeti portált.

A Gagosian a legnagyobb modern művészek, - többek mellett Georg Baselitz, Andreas Gursky, Anselm Kiefer, Jeff Koons, Takashi Murakami, Ed Ruscha, Richard Serra– képviselője, és számtalan fontos műkereskedelmi központban, New York-ban, Los Angeles-ben, San Francisco-ban, Londonban, Párizsban, Genfben, Bázelban, Rómában, Athénban és Hong Kong-ban vannak kiállítótermei. Piaci pozíciója és több évtizedes nemzetközi tekintélye garancia arra, hogy Hantaï ázsiója pár éven belül világszerte felértékelődik, pedig a 4.4 millió eurós (1.460.000.000 forintos) rekord árával már most is a nemzetközi élmezőnyhöz tartozik. 

A jelentős alkotók hagyatékáért és képviseletéért kemény harcok folynak a nemzetközi sztár galériák között a világ műkereskedelmi piacán. Hantaïnak halála után a legjelentősebbek, - pl. a New York-i Paul Kasmin, a Mnuchin Gallery vagy a londoni Timothy Taylor galéria – rendeztek kiállításokat, de most úgy tűnik, Larry Gagosiannak sikerült elhalászni a nagyértékű hagyatékot a többiek elől. 

Az októberi párizsi kiállítás megnyitóval párhuzamosan, szeptember 26-án  Budapesten, a Kálmán Makláry Fine Arts galériában is nyílik egy Reigl Judittal, a másik világhírű magyar művésszel közös Hantaï Simon kiállítás. A Kálmán Makláry Fine Arts galéria Hantaï és Reigl, a két meghatározó magyar származású absztrakt művész életművét magyar, angol és francia nyelvű monográfiákban dolgozta fel, és alkotásaikat 2005 óta rendszeresen kiállítja nemzetközi művészeti vásárokon és a Falk Miksa utca galériában.

Fotó: Daniel Hantaï, Wikipédia

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Egy pozitív példa: Cered

Más művészeti ágakról

Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés