bezár
 

art&design

2019. 09. 11.
A FUGA rendhagyó árverése októberben páratlan ritkaságokkal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
10 éves lett a FUGA. A Budapesti Építészeti Központ nagyszabású rendezvénysorozattal készül a kerek születésnap megünneplésére, amely már júliusban megkezdődött, a szeptember 7-én megnyílt rendkívüli, megvásárolható tárgyakat bemutató kiállítással, előadásokkal és partival folytatódik, majd a központ életének első árverésével, a kétnapos születésnapi aukciómaratonnal zárul október elején. Itt olyan tárgyakra lehet majd licitálni, mint Fehér László, Pinczehelyi Sándor, Lucien Hervé, Benkő Imre művei, Jeney Zoltán kottája, Erdei Ferenc kézirata és Janáky István, Bán Ferenc építészeti rajzai.

A FUGA Budapesti Építészeti Központ üzenete: az építészet a kultúra elválaszthatatlan része. A különböző művészeti ágakból érkező kortárs alkotók bemutatásával az építészet és a társművészetek kapcsolatát erősítik a Petőfi Sándor utcai központban rendezett kiállításokon, eseményeken, ahol a kultúrafogyasztó közönség mindig otthonosan érezheti magát.

A FUGA 10. születésnapját ünneplő rendezvénysorozat Az építészeti tervrajz is műalkotás! című kiállítással indult júliusban, amely többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy az építészeti rajzok is megőrzendő műtárgyak.

Szeptember 7-én nyílik meg, és október 4-ig tart az októberi árverés tételeit bemutató kiállítás, amely kedd kivételével minden nap 13 óra és 21 óra közt lesz látogatható. Az aukcióra bocsátott műtárgyak választéka éppen olyan sokszínű, mint a most 10 éves FUGA kulturális kínálata: képzőművészeti alkotások, fotók, kéziratok és kották, designalkotások és Magyarországon először építészeti rajzok és makettek kerülnek kalapács alá. 

HIRDETÉS

banner

A művészek, örökösök, gyűjtők által felajánlott alkotások teljes bevételét a FUGA fejlesztésére fordítják: a mintegy 700 tételből válogató vásárlók a független kultúrát szolgáló FUGA következő tíz évének sikerét támogatják, miközben páratlan kincsek tulajdonosává válnak.

A válogatást két tárlatvezetés is segíti majd: szeptember 20-án és 25-én délután az aukciós kiállítások kurátorai beszélnek az érdeklődőknek az árverésen megvásárolható ritkaságokról.

Az október 1. és 7. közötti fesztiválon délelőttől késő estig nyitva áll majd a FUGA kapuja: előadások, interjúk, nemzetközi konferencia, kiállítások és beszélgetések váltják egymást, esténként pedig zenével, illetve irodalmi esttel zárják a napot. A születésnapi ünneplés a kétnapos aukciómaratonnal (október 5–6.) zárul, majd október 7-én, az Építészet Világnapján megnyíló új kiállításokkal és előadással vágnak bele a következő tíz évbe.

Az aukciós katalógus hamarosan elérhető lesz a FUGA weboldalán és a helyszínen.

 

További információ: a FUGA honlapján 

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Művészek a járvány idején#1 Művészek a járvány idején#1
Interjú Szegedi Katalinnal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról

Más művészeti ágakról

irodalom

(K) mint Kukorelly (K) mint Kukorelly
Cé cé cé pé, avagy lassúdad haladás a kommunizmus felé, Budapest, Kalligram, 2019
gyerek

Mesél az erdő Mesél az erdő
Gyereknapra, szeretettel
Lichter Péter – Máté Bori: A horror filozófiája
irodalom

Mitől tudsz olyan édes lenni, mint a méz? Mitől tudsz olyan édes lenni, mint a méz?
Kálmán C. György: „Dehogyis terem citromfán”. Irodalomelméleti írások. Balassi Kiadó, Budapest, 2019, 240 oldal, 2600 Ft


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés