bezár
 

irodalom

2019. 09. 22.
USA: Krasznahorkai Lászlót is jelölték a Nemzeti Könyvdíjra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
USA: Krasznahorkai Lászlót is jelölték a Nemzeti Könyvdíjra A Báró Wenckheim hazatér című regény is szerepel az Amerikai Egyesült Államok egyik legrangosabb irodalmi díjára, a Nemzeti Könyvdíjra jelölt alkotások között. A magyar szerző könyve az idegen nyelvről angolra fordított művek újonnan létrehozott kategóriájában vált esélyessé az elismerésre.

Krasznahorkai László 2016-os regénye a fülszöveg szerint „apokalipszis és karnevál a peremvidékek epicentrumáról”. A regény angol fordítója Ottilie Mulzet.

Október 8-án kiderül, hogy melyik lesz az az öt könyv, amely a tíztagú listáról továbbjut. A győztes könyv címét november 20-án hirdetik ki, Krasznahorkai regénye lengyel, brazil, japán, chilei, ruandai, finn, norvég, arab és dán írókéval versenyez.

A National Book Award a Pulitzer-díj utána második legjelentősebb irodalmi díj az USA-ban. A díjat kezelő fikciós, nem fikciós, költészeti, ifjúsági és – tavaly óta – idegen nyelvről angolra fordított kategóriában hirdet győztest. Az elismerés 10 ezer dollárral is jár.

(via fidelio)

Kép forrása: PIM

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége

Más művészeti ágakról

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés