bezár
 

irodalom

2019. 09. 24.
André Aciman, Bödőcs Tibor és Nádas Péter is fellép az őszi Margón
Október 10-13. között ismét a Várkert Bazárba költözik az irodalom
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
André Aciman, Bödőcs Tibor és Nádas Péter is fellép az őszi Margón “A költészet jobb, mint a sózott hal. Jobb még a gőzhajóknál is” – hangzik el az izlandi díszvendég, Jón Kalman Stefánsson Menny és Pokol című regényfolyamában, és ezt a Margó sem gondolja másként. A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kapcsolódó programjaként a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron újra a könyvkultúra központja lesz négy napra a Várkert Bazár, ahol nemcsak a sokszínű magyar és világirodalmat ismerhetik meg az érdeklődő olvasók, de kedvükre válogathatnak az őszi könyvvásáron is október 10-13. között.  

Amerikából, Csehországból, Dániából, Hollandiából, Izlandról, Portugáliából és Svédországból is érkeznek a Margóra a külföldi szerzők. Itt lesz a Szólíts a neveden című regényével, és Oscar-díjas adaptációjával világszerte ismertté vált André Aciman, Bas Rosenbrand, Jakub Plachý, Elisabeth Åsbrink, Afonso Cruz, Sissel-Jo Gazan, Kim Leine és Jón Kalman Stefansson is.

A Bookline, a Volvo Autó Hungária, az Aegon Művészeti Díj és a Canon támogatásával megvalósuló rendezvényen mutatja be legújabb könyvét többek között Babarczy Eszter, Barnás Ferenc, Bartis Attila, Bödőcs Tibor, Darvasi László, Gárdos Péter, Karafiáth Orsolya, Kiss Judit Ágnes, Kukorelly Endre, Láng Zsolt, Molnár T. Eszter, Nádas Péter, Nyáry Luca, Szántó T. Gábor, Szécsi Noémi és Tóth Edu.

Folytatódik az irodalom- és olvasásnépszerűsítő beszélgetéssorozat, a Margó Extra, amelyben a könyveken és az olvasmányélményeken keresztül ismerhetjük meg Lilut, Lovasi Andrást, Mautner Zsófit és Vitáris Ivánt. A legfiatalabb korosztályt rengeteg gyerekprogrammal igyekszik bevonni a Margó a könyvek világába: Hámori Gabriella felolvas, a Szívünk rajta gyereksarokban az interaktív programok mellett kis könyves játszótér alakul.

Rendhagyó előadás során mutatják be Krasznahorkai László új regényét Haumann Péter és a dobos, Miklós Szilveszter közös műsorában. A fesztivál az Ivan & The Parazollal indul és Lovasi András koncertjével zárul, itt mutatják be a Rossz versek című film DVD-kiadásához készült novelláskötetet koncertbe ágyazott felolvasószínházzal.

Az nlc-vel közösen rendezik meg a Félnap a holnapért című konferenciát a jövőt érintő legfontosabb kérdésekről Al-Ghaoui Hesnával, Orvos-Tóth Noémivel, de beszélgetünk Melinda Gates és Greta Thunberg frissen megjelent könyveiről is. Az Aegon-díj segítségével megvalósuló MargóFakton gimnazistáknak tartanak rendhagyó irodalomórákat beszélgetésekkel, felolvasásokkal, és tanáraiknak workshopot - iskolaidőben!

A rendezvényen ötödik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat, melynek nyertese a pénznyeremény mellett 10 millió forint értékű kereskedelmi és médiatámogatást kap a Bookline jóvoltából. A könyvvásáron 46 kiadó mutatja be az ősz legfrissebb könyvmegjelenéseit, melyen idén először a Margó is bemutatja saját kiadású sorozatának első kötetét Simon Márton válogatásában. A Canon közreműködésével készülő limitált példányszámú kötet témája a klímaváltozás, melybe válogatott versek, kisprózák és egy nagyinterjú is helyet kap. A kötetbemutató a Margó első napján lesz.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Recenzió a Természetellenes vadság című líraantológiáról

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés