bezár
 

színház

2019. 09. 25.
Hatalmas megtiszteltetésnek tartja Pogány Judit a színikritikusok életműdíját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hatalmas megtiszteltetésnek tartja Pogány Judit a színikritikusok életműdíját Hatalmas megtiszteltetésnek tartja Pogány Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő a Színházi Kritikusok Céhe életműdíját.

A színészi pálya talán legnagyobb megtiszteltetése, amikor a szakma "szőrös szívű része", a kritikusok szavaznak meg elismerést - mondta Pogány Judit, aki vasárnap vehette át az életműdíjat. Felidézte: főiskola nélkül került a kaposvári színház színpadára, élete fordulópontja volt, amikor a János vitéz próbáján Zsámbéki Gábor rendező "kiszúrta" a karban szereplő többi lány közül. "Sehol máshol nem lett volna belőlem színész, csak Kaposváron" - fogalmazott.

Szkéné színház

Az elismerést odaítélő zsűri tagja, Papp Tímea hangsúlyozta: a Színházi Kritikusok Céhe életműdíját 2011 óta titkos szavazással ítélik oda. Fontos szempont a választásnál, hogy a díjazott művész ne csupán a színpadon, hanem a színésznevelés terén is nyújtson kiemelkedőt azzal, hogy pályája példamutató a fiatalabb generációk számára.

Fotó: Pogány Judit az Örkény Színház A Sötétben Látó Tündér című előadásában

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

színház

Mert szolidaritás nélkül megfulladunk… Mert szolidaritás nélkül megfulladunk…
Enn Vetemaa: Vacsora öt személyre
színház

Akinek közönsége van, felelősséggel tartozik érte Akinek közönsége van, felelősséggel tartozik érte
Az Auróra x Bánkitó Karanténfesztivál első videóbeszélgetéséről
színház

Fiatal alkotók és a kreativitás színháza Fiatal alkotók és a kreativitás színháza
FACT a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2020. február 6-9.
Anyaszemefénye az Újpesti Rendezvénytéren

Más művészeti ágakról

gyerek

Rendhagyó gyerekirodalmi videókritika-sorozat indul
Meseterasz – A gyerekirodalomra tekintettel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés