bezár
 

zene

2009. 05. 21.
A MET mindent vitt!
Metropolitan Opera a MÜPÁban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Azaz a közönség vitt mindent, hiszen hat és fél óra alatt keltek el a 2009/2010-es évad operaközvetítéseire a bérletek. Május 20-ra hirdette a MET-bérletek árusításának kezdetét a Művészetek Palotája. A pénztárak 10-kor nyitottak, az utolsó bérletet délután fél 5 körül értékesítették. A 2008/2009-es évad minden várakozást felülmúló sikere után a Metropolitan Opera közvetítései a Fesztivál Színházban folytatódnak, ahol mintegy háromszor annyi férőhely van, mint az előző évad előadásainak helyet biztosító Előadóteremben.
Rekordidő alatt talált gazdára mind az „A” mind a „B” bérlet négy-négy előadása, valamint a csak szólójegy birtokában megtekinthető Carmen-produkció. A Művészetek Palotája a rendkívüli érdeklődésre való tekintettel megteremtette annak lehetőségét, hogy a Fesztivál Színház mellett az Előadóteremben is közvetíteni lehessen a kilenc operaestet, és ide – a készlet erejéig – kaphatók még bérletek. Aki csak egy-egy vetítést szeretne megnézni és nem akar bérletet vásárolni, szeptember 1-jétől szólójegyeket is forgalmaz a Müpa, természetesen ezeket is a készlet erejéig.

The Metropolitan Opera: Live in HD” – a 2009/10-es évad élőben sugárzott, digitális operaközvetítései a New York-i Metropolitanből továbbra is csak a Művészetek Palotájában láthatók Budapesten. A sorozat elnyerte az elektronikus média legpatinásabb kitüntetését, az 1941-ben alapított, a legjobb rádiós és televíziós közvetítésekért adható Peabody-díjat is.

2008-2009-ben a sorozat csak Észak-Amerikában több mint egymillió emberhez jutott el. Az élő közvetítések alkalmával a főszereplőkkel készített interjúk, továbbá egyéb kulisszatitkok is láthatók. A produkciókat eredeti nyelven, magyar felirattal közvetítik; a szünet(ek)ben bemutatott riportok angolul hallhatóak.

 

A közvetítések a Müpa stratégiai partnere, az Erste Bank támogatásával jöttek létre.

(MÜPA)

nyomtat

Szerzők

-- Végh Dániel --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés